NORRKÖPING-ROSENBORG 3-2 (4-5 sammenlagt)

Christian Gytkjær sendte Rosenborg i ledelsen på straffe, og da Yann-Erik de Lanlay satte inn 2-0-scoringen til Rosenborg etter 55 minutter kunne RBK-trener Kåre Ingebrigtsen begynne å planlegge bytter for å hvile spillere til helgens seriekamp mot Haugesund.

Men i stedet scoret Norrköping tre ganger de neste tjue minuttene, snudde kampen og skapte aldri så lite spenning om avansementet til tredje kvalikrunde i Mesterligaen.

Rosenborg holdt imidlertid stand resten av kampen, og går videre med 5-4-seier sammenlagt ettersom de hadde 3-1-ledelse med seg fra oppgjøret i Trondheim for en uke siden.

– Vi hadde fem mål å gå på da vi gikk opp i 2-0, men nå fikk vi en lærepenge her. Det tror jeg vi skal ta med oss til neste runde. APOEL er en bra motstander som vi kan spille fullt på høyde med, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Viasat 4. ## Jevn åpning

Kampens første mulighet kom etter åtte minutter. Yann-Erik de Lanlay fikk ballen på venstrekanten, og trakk innover i feltet med den. Han dro av en Norrköping-forsvarer, og fikk fyrt av fra skrått hold. Keeper Andreas Vaikla hadde imidlertid få problemer med å avverge.

Men hjemmelaget var slett ikke ueffen i åpningen av kampen. De angrep med langt større trykk enn på Lerkendal for en uke siden, og like etter de Lanlays sjanse var det med nød og neppe Jonas Svensson fikk kastet seg ned og blokkert et skudd fra 15 meter.

Etter relativt jevne åpningsminutter var det Norrköping som etter hvert fikk festet et lite grep om kampen – uten at det ble spesielt massivt. Andreas Blomqvist satte et aldri så lite støkk i RBK-fansen etter knappe 25 minutter, men han fikk aldri avsluttet da ballen havnet rundt føttene hans rundt fem meter fra mållinjen.

Perfekt Gytkjær-straffe

Ti minutter senere fikk imidlertid hjemmelaget seg en skikkelig på trynet. Ballen ble spilt i bakrom retning Christian Gytkjær, som idet han skulle motta ballen i feltet ble lagt i bakken av Norrköping-kaptein Andreas Johansson.

Christian Gytkjær sendte RBK i ledelsen på straffe. Foto: Morten Antonsen

Det varte og rakk, men til slutt pekte dommer Craig Pawson fra England på straffemerket. TV-bildene viser at Gytkjær nok hadde en god sak da han ba om straffen han fikk.Dansken gikk frem selv, og til øredøvende pipekonsert sendte han keeper Vaikla feil vei, og dunket straffen dønn sikkert til sin venstre.

Dermed kunne Rosenborg gå til pause med en 1-0-ledelse i kampen og 4-1-ledelse sammenlagt. Med andre ord med en viss trygghet.

Jensen gjorde jobben

Ikke unaturlig var det Norrköping som hadde ballen mest også i starten av den andre omgangen. Rosenborg fikk noen overgangsmuligheter, som med litt mer presisjon kunne blitt til store farligheter.

Og ti minutter ut i omgangen så det ut til at alt var gjort. Rosenborg fikk et kast på sin høyreside, og da hang ikke Norrköping med i svingene. Ballen ble kastet raskt til Mike Jensen, som tok ballen med seg inn i feltet. Han dro seg ned til dødlinjen, og la på tvers i feltet til Yann-Erik de Lanlay. Rogalendingen fikk en enkel oppgave, og satte ballen sikkert i nettet fra kloss hold.

— Jeg er utrolig lettet over at vi er videre. Det hadde ikke trengt å bli så spennende som det ble, sier Yann-Erik de Lanlay til Viasat 4 etter kampen.

To på rappen

Plutselig trengte Norrköping fem mål for å ta seg videre – og det på 35 minutter.

Men så ble det virkelig fyr i teltet. Først reduserte Sebastian Andersson etter å ha blitt spilt gjennom. Han satte ballen mellom beina på Pavel Londak og i mål. Og like etter utlignet Christoffer Nyman til 2-2 etter at Londak først hadde dratt frem en solid redning.

Det tente de over 10000 på tribunene – og ga et glimt av håp foran den siste halvtimen.

Én rask scoring til kunne skapt litt RBK-nerver, men bortelaget avviste de neste spede forsøkene. Kvarteret før slutt glapp det likevel. Jonas Svensson bommet fullstendig på en pasning ut mot venstre, og Christopher Telo kom til avslutning. Londak var kjapt nede og fikk slått til corner – men så satt den.

Corneren fant Sebastian Andersson i feltet. Han var dønn sikker og fikk satt inn sin andre for dagen. Norrköping hadde snudd fra 0-2 til 3-2. Og Rosenborg var påført dødball-baklengs i fjerde kamp på rad.

— Det er uvant oss å gjøre noe slikt. Jeg har ingen god forklaring på hvorfor vi slipper inn to mål etter å ha tatt ledelsen, fortsetter de Lanlay.

Møter kypriotisk motstand

Men den som hadde håpet på et stormløp fra hjemmelaget de siste ti minuttene fikk ikke det. I stedet var Rosenborg svært nære sin tredje scoring da innbytter Matthias Vilhjalmsson steg til værs på en corner. Headingen hans ble imidlertid reddet på streken nede ved stolperoten.

Det ble ikke flere scoringer i Norrköping, og Rosenborg er videre etter 5-4 sammenlagt. Kåre Ingebrigtsens menn møter kypriotiske APOEL Nicosia i neste runde.