FotballToppserien kvinner01.08.2007Asker v RøaFoto: Morten Olsen, DigitalsportRolf Magne Walstad og Eli Landsem - trener Asker Foto: Morten Olsen / Digitalsport

FK Lyn leverer i dag oppbudsbegjæringen med virkning fra 30.06.2010. — Jeg føler selv vi var relativt nærme en løsning, men det manglet likevel rundt én million kroner. Betingelsene fra noen av de som stilte opp for oss gikk på at de ville ha trygghet for hele sesongen, ikke bare en kortsiktig løsning. Etter en vurdering fra styret var det ikke mulig å få til det , sier Rolf-Magne Walstad, daglig leder i den konkursrammede klubben, til 100 % Fotball.

— Jeg føler en utrolig tomhet knyttet til det som har skjedd. Det er mange av oss som har jobbet lenge for å unngå det. Det føles veldig tungt ut når vi vet hvor mye penger som finnes der ute, sier han.

- Er alt håp ute for Lyn nå?

— Oppbudsbegjæringen åpnes ikke av en dommer før i morgen tidlig, så hvis det skjer et mirakel i løpet av natten er jeg klar for å stille opp. Jeg er ikke troende selv, men det har vel skjedd større mirakler, sier Walstad.

Les også:

Beskjed via SMS

De ansatte i Lyn har i dag fått beskjed elektronisk og via SMS om det som har skjedd i klubben. 20 fotballspillere, støtteapparatet, administrasjonen og flere personer ansatt i engasjement, mister nå jobben sin. Klubben må også starte på nytt i 8. divisjon.

— Det vil bli holdt informasjonmøter, men foreløpig har vi bare sendt ut meldinger elektronisk og på SMS. Det kom nok ikke som en bombe for de som har vært involvert i klubben, men det er likevel tøft å innse at det er slutt, sier den tidligere daglige lederen.

- Dette er en utrolig situasjon ettersom det aldri tidligere har skjedd i Norge. Vi har holdt Norges fotballforbund oppdatert daglig på situasjonen vi har vært i, så det var nok dessverre ikke overraskende for de heller at det gikk denne veien , sier han.

Halle: - Tøft

Lyn-trener Gunnar Halle var sterkt preget av konkursnyheten onsdag kveld.

- Dette er utrolig kjedelig. De siste par årene har vært vanskelige både økonomisk og sportslig, og det sier seg selv at man ikke kan drive uten penger over så lang tid , sier Halle, til aftenposten.no.

Han hadde troen på at det ville ordne seg.

— Da de gikk i gang med snuoperasjonen i fjor, hadde jeg et godt håp om at de ville få det til, men de kom nok litt seint i gang, sier han.

— Jeg har ikke snakket med noen av spillerne ennå, men det er klart at det er tøft for dem. Det er vanskelig å finne nye klubber nå. Situasjonen er vanskelig for alle som har vært ansatt, sier Halle.

"We´ll be back"

Bastionen skriver på sine hjemmesider at de "mottar med største skuffelse beskjeden om at Lyn i dag har levert oppbudsbegjæring til skifteretten. Men vi kan forsikre dere om at dette ikke er slutten. Lyn vil atter reise seg, og Bastionen vil være en uvurderlig ressurs i denne prosessen. Nå må vi samle alle krefter. FK Lyn Oslo gikk kanskje konkurs i dag, men Lyn kommer alltid tilbake"

Les også:

- Alt ble gjort

Det var rundt klokken 1730 i dag at konkursnyheten ble kjent. Da skrev Lyn dette på sine hjemmesider:

"Dette er en trist dag for oss i Lyn, men på tross av alle forsøk de siste måneder og ikke minst dager; I dag er det definitivt.

Det er høyst beklagelig at vi ikke har klart å hente tilstrekkelig kapital til at vi kunne fullføre sesongen med økonimisk sikkerhet, og at vi dermed påfører andre i Adeccoligaen praktiske problemer. Dette er også kjedelig for alle ansatte, supportere, investorer, samt alle andre som er glad i LYN.

For oss er dette ekstremt kjedelig, men vi kan love at alt er gjort".

Fakta: FK Lyn

Stiftet: 3. mars 1896. Hjemmearena: Bislett

Klubben: Er en del av allianseidrettslaget Ski- og Fotballklubben Lyn sammen med Lyn Ski og Lyn Fotball (breddefotball)

Aktualitet: Rykket ned fra eliteserien til 1. divisjon etter forrige sesong.

Trener: Gunnar Halle.

Historikk: Klubben har to seriemesterskap (1964 og 1968) og åtte cupmesterskap (1908, 1909, 1910, 1911, 1946, 1947, 1967, 1968). Klubben har også seks seriesølv.