REYKJAVIK: Norges åpningskamp i kvalifiseringen til EM i 2010 mot Island i Reykjavik i morgen går kun på betal-tv.

Dette er saken:

— Jeg synes rett og slett det er utrolig trist og synd at så få får muligheten til å se en så viktig kamp som den første EM-kvalifiseringskampen er for Norge, sa kulturminister Anniken Huitfeldt (AP) til 100 % Fotball om saken.

- Alle bør ha tilgang

Kulturministeren får støtte fra landslagsspillerne.

- Jeg synes det er trist at ikke alle har tilgang til å se landskampen. Jeg synes en landskamp i fotball er en begivenhet alle bør ha tilgang til, på samme måte som OL eller ski-VM, , sier Norges kaptein Brede Hangeland om saken.

— Men jeg skjønner jo at rettighetene selges til de som betaler mest for de. Jeg har ikke noe svar på hvem som burde tatt ansvar for å få kampene på riksdekkende tv, men jeg synes det er tist at så få får muligheten til å se kampen, utdyper Hangeland.

Les også:

- Husker tv-kampene i barndommen

Stabæks midtbanespiller Henning Hauger, som trolig starter sentralt på Norges midtbane i morgendagens kamp mot Island, er enig med sin kaptein i at landskampen bør nå ut til flere.

— Det er synd at ikke hele folket får sett kampen, sier Hauger.

- Jeg husker godt hvor stort det var å se landskamper på tv når jeg var liten. Det var noe helt spesielt, og veldig stort, minnes midtbanespilleren.

— Det er synd at det ikke blir på samme måten nå, mener han.

Forundret Fredheim

- Jeg synes det er underlig å måtte forsvare det å kjøpe noe som er ute på det åpne markedet, sier Kenneth Fredheim, sportssjef i CANAL+, om saken.

— Vi kjøper jo rettighetene for å gi våre abonnenter et best mulig tilbud. Vi vil vise at vi også er på jakt etter lokale rettigheter som norske landskamper, for å komplettere fotballtilbudet vi allerede har. Håpet er selvsagt å få til et mersalg, altså skaffe nye abonnenter.

Island-Norge spilles klokken 21.00 norsk tid. Du kan følge kampen DIREKTE her hos oss!

VIDEO: - Jeg tror det er de norske genene!

<b>— Jeg tror det er de norske genene</b>