FREDRIKSTAD — MOLDE 0-2

FREDRIKSTAD: Sandnes Ulf tapte, Hønefoss tapte, men det gjorde også Fredrikstad – og dermed blir det spill i 1. divisjon neste år på laget fra Plankebyen.

- Det er mange her i klubben som har gjort en formidabel innsats i år. Både spillere, trenere og ledere. Men dessverre holdt det akkurat ikke, og nå må vi se fremover, sier styreleder i FFK Sport AS, Karl Anders Følstad.

Han sier at selv om skuffelsen er stor er det også gledelig å se at over 9000 mennesker møtte opp for å støtte FFK.

Millioner forsvinner

— Det viser hvor viktig denne klubben er her i byen. Derfor må vi jobbe hardt for at klubben snarest mulig kommer tilbake i eliten. Det er ikke et vedtatt mål, men jeg håper snart det blir det. Fredrikstad by fortjener å ha et lag i øverste divisjon, sier Følstad.

Men veien dit er lang og tung. Følstad legger ikke skjul på at inntektene vil stupe etter nedrykket, og store deler av troppen vil forsvinne før neste sesong.

- Det blir mellom 15 og 20 millioner mindre i inntekter neste år. Det må vi ta hensyn til, sier Følstad.

Klubben har vært gjennom en blytung sesong også økonomisk, og ekstreme sparetiltak har blitt gjennomført. Nå er situasjonen under kontroll, men et langvarig opphold i 1. divisjon kan bli problematisk.

— Det andre året i førstedivisjon blir tøffere enn det første. Vi vil ikke værende der over tid, sier Følstad.

Mange må gå

Også sportslig leder Joacim Jonsson er klar på at målsetting må være et raskt opprykk, men svensken er også tydelig på at svært mye arbeid må gjøres utover vinteren.

— Jørgen Horn blir ikke med videre, selv om vi gjerne skulle beholdt ham. Martin Pusic, Zlatko Tripic, Nenad Sreckovic og Stene forsvinner også. Alex Valencia har ikke kontrakt videre, og det kan være at enda flere må gå på grunn av at lønningsbudsjettet reduseres vesentlig, sier Jonsson.

Han er opptatt av at man først må ha en sportslig modell og en organisering som legger til rette for satsing.

- I år har det vært veldig tungt. Neste år forsterker vi trenerteamet, og det er bra. Men dette blir ingen ”walk in the park”. Vi må bygge opp laget helt på nytt, sier Jonsson.