Søndag ble han kåret til årets unge spiller og mandag havnet Dele Alli i søkelyset igjen, men denne gangen med negativt fortegn.

TV-kameraene fanget opp at Alli slo West Bromwichs Claudio Yacob i skrittet etter en løpeduell i 1-1-kampen mot West Bromwich. Dommeren så ikke hendelsen, men Alli kan bli straffet i ettertid.

Tirsdag ble han tiltalt av disiplinærkomiteen i Det engelske fotballforbundet (FA) for voldelig oppførsel. Hvis han blir funnet skyldig, kan han vente seg en utestengelse på tre kamper. Det betyr at han i så fall må stå over resten av sesongen. Dele Alli må svare på tiltalen innen klokken 19 onsdag.

Forsvarte Alli

Tottenham-manager Mauricio Pochettino tok Alli i forsvar etter hendelsen under mandagens kamp.

— Noen ganger forsøker motstanderne å provosere ham, fordi de vet han har en sterk personlighet og kanskje vil reagere, sa Pochettino.

Tottenham har fortsatt et ørlite håp om Premier League-gull, men med bare uavgjort mot West Bromwich mandag er det hele syv poeng opp til Leicester med tre kamper igjen av sesongen. Hvis Leicester vinner kommende helgs kamp mot Manchester United, er det ingen som kan ta dem igjen.

– Det er ikke over. Vi må kjempe videre. Vi følte vi måtte vinne denne kampen, og derfor er vi skuffet. Vi hadde nok sjanser i førsteomgangen til å punktere kampen, Men vi var ikke gode nok i 2. omgang. Nå har vi Chelsea i neste kamp. Forhåpentlig kan Manchester United gi oss en tjeneste, sa Harry Kane etter mandagens kamp.