Norge-Serbia 1-0, 1-2 sammenlagt

DRAMMEN: Norges håp om U21-EM i Polen neste sommer forsvant ut i den kalde luften på Marienlyst i Drammen.

Mohamed Elyounoussi scoret Norges mål i 1-0-seieren. Men det holdt ikke.

Norges lag i Drammen tirsdag kveld. Foto: NTB Scanbpix

Utgangspunktet for Leif Gunnar Smeruds gutter var enkelt og greit. Etter 2-0-tapet i Beograd fredag, måtte Norges fotballfremtid score minimum tre mål for å slå ut de serbiske U20-verdensmesterne for å ta seg til EM-sluttspillet iDet var Serbia som startet best. Norges U21-gutter hadde litt av den samme starten som A-landslaget hadde i Praha. Ikke med da dommeren blåste oppgjøret i gang.

Reddet på streken

To brukbare muligheter før det var spilt syv minutter. Men Sondre Rossbach slapp med skrekken.

Mohmed "Moi" Elyounoussi misbrukte en stor sjanse i 1. omgang mot Serbia. Foto: NTB Scanpix

Norge skapte sin første farlighet etter 19 mminutter. Mats Møller Dæhli kombinerte fint med Birger Meling på Norges venstreback. Innlegget nådde nesten Mohamed "Moi" Elyounoussi på bakre stolpe. Basel-spilleren fikk ikke foten på innlegget, og sjansen kokte vekk i kulden på Marienlyst.Serbia var det beste laget i 1. omgang. Selv om Norge kom seg utover i omgangen.

God Ødegaard

Martin Ødegaard leverte en solid 1. omgang på sin gamle hjemmebane. kvikk i vendingene, gode pansingsvalg, stor arbeidskapasitet.

Spesielt fremspillet til "Moi" etter 37 minutter var det klasse over. Moi kom alene med Serbias keeper Vanja Milinkovic-Svic, chippet ballen over den høyreiste målvakten med en kort fortid i Manchester United. Men avslutningen ble reddet på streken. Der burde Elyounoussi scoret.

Martin Ødegaard i aksjon i U21-landslagets kamp mot Serbia på Marienlyst tirsdag. Foto: NTB Scanpix

0-0 til pause i Drammen. Oppgaven med å score tre mål virket vanskelig for Norge.Veton Berisha, som på TV 2 mandag kveld mente han var god nok for å spille på A-landslaget og stusset over at Per-Mathias Høgmo ikke tok ham ut i de siste troppene, startet på benken for U21-laget.

Men fikk sjansen snaut ti minutter etter pause. Vålerenga-spiller Ghayas Zahid gikk av.

Mot et fysisk robust serbisk lag kunne kanskje en mann som Alexander Sørloth vært en å sende utpå kunstgresset. Men trønderen lot vente på seg.

Selnæs flyttet frem

Med Berisha på banen la Norge om til å spille med to rene spisser. Martin Ødegaard ble flyttet ut på høyre kant.

Ole Selnæs startret kampen som midtstopper ved siden av kaptein Jonas Grønner. Etter pause byttet han plass med Anders Trondsen.

Det var tydelig at Smerud ønsket Selnæs' pasningskvaliteter og lederegenskaper fremover i banen.

Og da kom også målet. Mohamed Elyounoussi banket inn 1-0 på hel volley etter et flott innlegg fra Kristoffer Haraldseid.

Da var det kamp igjen. Norge ett mål unna ekstraomganger. Med 20 minutter igjen å spille.

Rødt kort

Alexander Sørloth fikk de siste 14 minuttene. Da som spissmakker til Berisha.

Avslutningen på omgangen ble rotete. Norge klarte ikke å legge det trykket og presset på Serbia som de ønsket. Gjestene var flinke til å holde på ballen inne på Norges halvdel. Tiden gikk, og den jobbet mot Norge.

Tempoet var høyere enn presisjonsnivået. Som det ofte blir når ett lag jager på for scoring.

Norske spillere lot seg frustrere av serbiske spillere som gikk i bakken og fikk frispark.

Martin Samurelsen fikk de siste minuttene. Uten at han fikk påvirket kamputfallet.

Anders Trondsen ble utvist på overtid da han rev ned en serbisk spiller på vei gjennom.

Da forsvant også siste rest av Norges håp om EM i Polen neste sommer.