Dersom du fulgte med på lørdagens turnøvelser i OL, la du kanskje merke til store sirkelformede blåmerker på de amerikanske utøverne.

Alex Naddour og Chris Brooks, to av USAs turnere i OL, har begge blitt avbildet med merkene. Det hele har imidlertid en naturlig, og litt kuriøs, forklaring.

Flere medlemmer av det amerikanske OL-laget har nemlig trykket den eldgamle alternative behandlingsmetoden «kopping» til sitt bryst.

FIKK DU MED DEG DETTE? Skrekkskaden i turnhallen går verden rundt: — Ekstremt fryktelig.

Metoden benytter undertrykk til å forbedre sirkulasjonen i huden og muskulaturen. Glasskopper tas i bruk for å stimulere energistrømmene i kroppen, og kan derfor hjelpe på restitusjonen. Teknikken har sitt opphav i kinesisk, egyptisk og arabisk kultur.

I tillegg til de amerikanske turnerne, er også superstjernen Michael Phelps tilhenger av metoden, i likhet med flere andre medlemmer av USAs svømmelag. I en reklamefilm offentliggjort i mars ble Phelps filmet med glasskopper på ryggen.

LES OGSÅ: Det norske OL-håpet sluttet med svømming for å bli modell - nå gjør han comeback.

- En hemmelighet

Turneren Alex Naddour har fortalt at han har prøvd blant annet boblebad og massasje for å restituere seg etter treningsøkter. Men ingen av de metodene har fungert like bra for ham som kopping.

— Det har vært en hemmelighet jeg har hatt i år, som holder meg frisk, fortalte Naddour på en pressekonferanse lørdag ifølge USA Today.

Lagkamerat Chris Brooks fortalte hvordan turnerne benytter seg av metoden på hotellrommet.

— Man sier liksom, «OK, jeg er støl her». Sleng en kopp på, og så vil romkameraten hjelpe deg. Hvis ikke kan du gjøre det selv, sa Brooks.

Ulempen med teknikken er de store merkene på huden. Merkene kan vare opptil to uker. I sosiale medier var det mange som undret seg over merkene underveis i turnsendingene.

Naddour og Brooks har imidlertid nå oppklart forvirringen. Så spørs det om amerikanernes konkurrenter også vil begynne å benytte seg av teknikken.