SANDNES ULF-STRØMSGODSET 2-1

SANDNES STADION (aftenbladet.no): Haugesunds Avis skriver at det sportslige apparatet til FK Haugesund skal ha vært observert på kamp i Sandnes nylig.

Etter det avisen kjenner til skal FKH være i forhandlinger med en sentral midtbanespiller, og mye tyder på at dette er Sandnes Ulf-profilen Anel Raskaj. Svensken ble av en lokal jury kåret til banens beste i seieren mot Strømsgodset søndag. Raskaj sier at han ikke har hørt noe fra klubben, men innrømmer at Haugesund er en interessant klubb.

— Bra lag

— Ja, det er jo et lag med mange bra spillere. De har riktignok solgt noen gode i det siste, men det er en bra klubb som er på vei oppover, sier Raskaj til Aftenbladet.

Svensken forklarer at han er åpen for en overgang til en norsk klubb, og ikke nødvendigvis trenger å gå til utlandet. Samtidig understreker han at han trives godt i Sandnes.

— Det har ikke gått helt som forventet verken personlig eller med laget denne sesongen. Men man vet jo aldri. Jeg trives veldig bra her jeg her, men legger ikke skjul på at jeg ønsker å utvikle meg i en større klubb.

Daglig leder Tom Rune Espedal sier at han ikke har hørt noe fra FK Haugesund.

— Uansett ønsker jeg ikke forholde meg til rykter og spekulasjoner, sier han.

Raskaj har kontrakt med Sandnes Ulf ut 2014-sesongen.

Kan miste Thorsteinsson

En annen Sandnes Ulf-profil som kan være på vei bort, er Steinthor Thorsteinsson. Kontrakten hans går ut etter sesongen. Viking har allerede henvendt seg til Sandnes Ulf angående spilleren (http://beta.bt.no/100Sport/fotball/eliteserien/Viking-vil-ha-Sandnes-Ulfs-Thorsteinsson--380969_1.snd), som de ønsker å hente gratis etter sesongslutt.

— Dialogen vi har hatt med Steinthor går på at han venter på et tilbud fra utlandet. Slik jeg forstår ham ønsker han å bli i Sandnes Ulf dersom han blir værende i Norge. Dersom en overgang til en annen norsk klubb er aktuell, har ting endret seg fra den dialogen vi hadde, sier Andersen.

Han antyder at han helst ønsker seg penger i kassen dersom driblefanten først skal bort fra klubben. Da må i så fall islendingen selges allerede i sommer. Andersen sier at han vil bli skuffet dersom en spiller av Thorsteinssons kaliber går gratis til en konkurrent etter sesongslutt. Han legger heller ikke skjul på at han ikke liker å snakke om at de beste spillerne hans kan være på vei bort.

— Jeg synes det blir litt feil fokus sett ut ifra hvordan vi har prestert så langt denne sesongen. I dag var de riktignok gode, og leverer de stabilt på dette nivået kan det selvsagt forsvares at de ønsker seg videre, sier han.

Ser etter forsterkninger

Tom Rune Espedal sier at han ikke vil sette en stopper for hverken Thorsteinsson eller Raskaj, dersom de ønsker seg til en større klubb.

— Helst vil vi naturligvis beholde spillerne våre her i Sandnes. Samtidig er dette folks jobber, så de må bestemme selv. Anel og Steinthor er blant våre beste nå, men forsvinner de, vil det alltid komme noen nye. Vi har eksempelvis Zymer Bytyqi, som er en ung, fremadstormende, sier han.

Klubben solgte nettopp toppscorer Tommy Høiland til Molde, og er nå på jakt etter flere forsterkninger inn mot den tøffe høstsesongen.

— Vi er veldig tydelige på hva vi vil ha, og det gjør at det tar litt tid. Vi har mange baller i luften, men det gjelder å finne den riktige typen, sier Espedal.

Klubben har snust på Brynes Oddbjørn Skartun, men prisen ble for høy. I morgen skal klubben i møte med Molde, som har lovet Sandnes Ulf en spiller på lån som en del av Høilands Molde-overgang. Etter det Aftenbladet erfarer er det Aliou Coly som er mest aktuell her.

— Vi har en positiv dialog med Molde, så får vi se om vi kommer frem til noe mer konkret mandag, avslutter Espedal.

FAKTA

Navn: Anel Raskaj

Født : 19 august 1989

Nasjonalitet : Albania

Fødested : Prizren, Kosovo

Høyde : 180cm

Vekt : 73kg

Tidligere klubb: Halmstad