Dagbladet hevder at Nicki Bille får bli i RBK. Når Adresseavisen konfronterer sportslig leder Erik Hoftun avisens påstand, svarer han:

— Jeg kan ikke forholde meg til spekulasjoner. Vi kommer til å ta en avgjørelse på det her enten i dag, eller i morgen.

- Så ingen avgjørelse er tatt?

— Det er det jeg sier, svarer Hoftun.

— Vi bruker den tiden vi føler er nødvendig på å ta en best mulig avgjørelse, fortsetter han.

Sportslig leder i RBK, Erik Hoftun. Foto: Richard Sagen, Adresseavisen

Like etter klokken 13 torsdag gikk Nicki Bille Nielsens agent Nikola Juric inn i et møte med Rosenborg-ledelsen. Der skal han ha gitt klubben et ultimatum og tydelig beskjed om å få vite hva Rosenborg har bestemt seg angående Bille Nielsens fremtid på Lerkendal. Det avviser Hoftun.

— Vi har ikke fått noe ultimatum. Vi har hatt en god dialog med Nicki og agenten hans underveis, sier RBK-lederen.

— Vi nærmer oss en beslutning, det er det jeg kan si, sier han.

Dagbladet skriver at utfallet av møtet på «Brakka» er at spissen får bli i klubben, men at RBK-ledelsen vil informere spilleren, før de går ut i media.

Adressa.no vet at Nicki Bille Nielsen og agenten misfornøyd med måten Rosenborg har behandlet saken på, og mener dansken burde fått trene og spille som vanlig mens saken ble vurdert av RBK-ledelsen.

SKJEBNEMØTE: Her drar Nicki Billes agent Nikola Juric (t.v) vekk fra Lerkendal i samme bil som RBKs organsiasjonssjef Trond Alstad (t.h). Foto: Jonas Bjørkli, Adresseavisen

Men etter det korte møtet kom Juric ut sammen med sportslig leder Erik Hoftun og organsiasjonssjef Trond Alstad, og forlot stedet uten å si noe.— Ingen kommentar, svarte Juric på adressa.nos spørsmål om Nicki Bille Nielsen fortsatt er Rosenborg-spiller.

Det samme var RBK-ledelsens svar etter møtet.

Vi kommer tilbake med mer.

RBK-uttalelse senere torsdag

Etter det adressa.no kjenner til kommer det trolig en uttalelse fra klubben i løpet av kvelden.

Det var natt til langfredag at Nicki Bille Nielsen havnet i trøbbel i København. Ifølge Ekstra Bladet skal dansken ha bitt og spyttet på en politimann, da han ble pågrepet å ha sparket til et sykkelstativ.

Ble arrestert i fjor

Det er ikke første gang Nicki Bille havner i trøbbel. I fjor ble han arrestert og fikk en bot på 10.000 kroner etter en bytur i Trondheim. I løpet av natten skal han ifølge politiet ha revet ned glass og spyttet på en ansatt ved utestedet Gossip og deretter slått etter folk utenfor Three Lions.Rosenborg ga den gangen spissen et ultimatum: skjer det igjen, er du ferdig i klubben.

Men saken har flere sider, og Marc Larsen, venn av RBK-spissen, mener at politiet i Danmark brukte unødvendig mye makt natt til langfredag. Han mener at Nielsen er et offer i saken.

— De hadde ham under fullstendig kontroll, men sprayet likevel pepperspray i øynene på ham. Først én gang og så én gang til, sa Larsen til Aftenposten i går.Derfor har Rosenborg brukt tid på å skaffe seg mest mulig informasjon før de tar en avgjørelse om Billes fremtid.

Uavhengig av hvordan RBK-ledelsen vurderer saken, forblir det en sak for København-politiet. Status der er at han er siktet for vold mot tjenestemann. Så er spørsmålet om det vil bli tatt ut tiltale.