Gunde Svan kom med kraftig kritikk av Petter Northug i et intervju med Expressen i helgen. Den svenske skilegenden mente den norske skistjernen manglet ydmykhet.

— Han tøyer strikken, gjør loven til sin egen og setter seg over den, sa Gunde Svan i intervjuet.

Hverken Northug selv eller manager Are Sørum Langås ønsket å kommentere utspillet fra Svan i helgen, men nå svarer Petter Northug på Instagram.

– Keep calm and love Svan

Med et bilde der det står «Keep calm and love Gunde Svan» skriver den norske skistjernen at dette er han svar på hva han synes om Svans uttalelser.

LANGRENNSLEGENDE: Gunde Svan misliker sider ved noen av tidens største utøvere. Her foran Sveriges smøretrailer i 2008. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX

– Jeg har bare én melding, skriver han og legger til hashtaggene #hatersgonnahate, #gundegonnehate, #ggh #gundelovemyhaters, #haterslovesgunde, #svanbanan, #road2Falun, #gundeknugen, #ahhhGunde, #gunde4president – blant annet.Dermed er ordkrigen mellom Northug og svenskene for alvorlig i gang før VM i Falun, som starter om litt over én uke.

Disse «Keep Calm and ...»-bildene har etter hvert blitt en trend på sosiale medier. I utgangspunktet var dette motivasjonsplakater brukt av den britiske regjeringen i forberedelsene til 2. verdenskrig, ifølge Wikipedia.

Mener dagens utøvere mangler ydmykhet

Svan regnes som en av tidenes fremste langrennsløpere og vant i løpet av sin karriere hele seks OL-medaljer. Fire gull, én sølvmedalje og én bronse.

I Expressen-intervjuet nevner 53-åringen Northug og Zlatan Ibrahimovic og mener dagens idrettsstjerner mangler ydmykhet og at dette kan påvirke de kommende generasjonene med idrettsutøvere.

— Det er en ny æra innenfor skisporten og det er fremfor alt Northugs fortjeneste. Jeg har hele tiden følt med Northug at han strekker grensene, også før han fyllekjørte. Det er én sak å tøye strikken, men en annen sak å gjøre det systematisk for å utnytte de andres gode vilje, til og med sine lagkamerater. Det synes jeg ikke...det smaker ikke bra, sa Svan.