I et intervju med lokalavisen Østlendingenforteller Therese Johaug om øyeblikket da hun fikk beskjeden om at hun hadde testet positivt på det anabole steroidet clostebol.

– Akkurat da var jeg alene hjemme. Nils Jacob (Hoff) var ute på butikken. Verden raknet. Jeg hylte og skrek så høyt at han hørte meg nede i gangen da han kom hjem. Han var redd og skjønte ikke hva som skjedde, men han kjente igjen stemmen min. Der og da ble livet snudd på hodet for alltid, forteller hun.

Det var langrennsjef Vidar Løfshus som formidlet nyheten til Johuag. Løfshus har tidligere fortalt om telefonsamtalen i et intervju med Aftenposten.

— Den telefonsamtalen var bare kaos. Det var kaos på Therese sin side og det var kaos hos meg. Jeg bare ba henne sitte helt rolig slik at jeg fikk satt meg i bilen og kjørt opp til henne. Da vi møttes, gråt vi sammen. Det var tungt, og det er vanskelig å beskrive den situasjonen som var der og da, sa Løfshus samme dag som Johaug-saken ble offentlig kjent.

VI FIKK STILLE JOHAUG TI SPØRSMÅL: Her kan du lese hva hun svarte.

Ikke sikker på om hun når toppnivået

I et intervjuet forteller Johaug ogsåat hun ikke er sikker på om hun noen gang klarer å komme tilbake til sitt toppnivå.

– Lysten til å komme tilbake øker for hver dag, men jeg vet ikke om jeg klarer det. Jeg skal være sterk, men hvordan kroppen og hodet vil takle alt dette i etterkant vet jeg ikke. Først og fremst er dette en mental styrketest, sier Johaug tillokalavisen.

Den 28 år gamle profilen kan imidlertid røpe at planene for et comeback allerede er lagt.

– Fra første uke har vi sett på hvilke muligheter som finnes. Det handler også om å innstille seg på mulige scenarioer. Vi skal skreddersy et opplegg. Kanskje trenger jeg en egen trener, men jeg har vært lenge i gamet og har erfaringen.

Da den norske langrennsstjernen møtte utvalgte medier på torsdag, ba en gråtende Johaug om å bli trodd på hennes forklaring. Hedmark-jenta testet positivt etter bruk av kremen Trofodermin på en solbrent leppe under et høydeopphold i Italia i september.

FIS offentliggjør hemmelig Bjørgen-info: - Vanligvis går vi aldri ut med dette.

Ikke tilgitt

Johaug står fast på at hun fikk kremen av landslagslege Fredrik Bendiksen og ble forsikret om at medikamentet ikke sto på dopinglisten.

OverforØstlendingenforteller Johaug at hun ennå ikke har klart å tilgi Bendiksen.

– Nei, det har jeg ikke klart. Vi snakker sammen og forstår hverandre, men konsekvensene er store, sier hun.

Bendiksen har vært tilnærmet taus siden pressekonferansen 13. oktober, men kom med en kort uttalelse da det ble opprettet sak mot han.

– Jeg har så langt i denne prosessen vært opptatt av å opptre ryddig og redelig. Jeg har allerede forklart meg detaljert om saken, både for Antidoping Norge og under Skiforbundets pressekonferanse, uttalte legen til NTB da.

Bendiksen tok fullt ansvar for dopingskandalen og sa opp sin stilling som landslagslege 13. oktober. (©NTB)

Hør Aftenpodden Sport hvor drapstrusler, Johaug-saken, spinnvill kommentator og nedrykksdrama er blant temaene: