OSLO: — Jeg får lyst til å sitte med cowboyhatt i en pickup og bare kjøre gjennom Statene. Du bergtar meg hver gang, jeg er så svak for stemmen din, uttalte Kurt Nilsen, etter å ha hørt 23-åringen fremføre countyrslageren "T.I.M.E" av Randy Travis under onsdagens semifinale.

– Åh... Jeg må bare puste ut imellom. Det er helt vilt! utbøt Steffen Jakobsen, mens han fortsatt stod på scenen. Da hadde detakkurat gått opp for 23-åringen at han er i finalen i Idol. 23-åringen sang countrylåten «T.I.M.E» av Randy Travis under onsdagens semifinale, og fikk svært gode skussmål av nesten alle de fire Idol-dommerne.

— Jeg får lyst til å sitte med cowboyhatt i en pickup og bare kjøre gjennom Statene. Du bergtar meg hver gang, jeg er så svak for stemmen din, uttalte Kurt Nilsen, etter å ha hørt 23-åringens fremførelse.

— Jeg har bare én ting å si: Norge har manglet deg, supplerte Tone Damli Aaberge.

Kruttrøyk og vafler

Countrysangeren fra Grimstad har av flere blitt trukket fram som favoritt til å vinne hele TV2-konkurransen. Hans førsteaudition fra Oslo, hvor han briljerte med dyp bassklang på sangen "Your man" av Josh Turner, er den klart mest sette på TV2s nettsider med nesten 290.000 visninger.

Dommer Espen "Dansken" Selvig var den eneste som hadde noe å utsette på onsdagens opptreden.

— Jeg synes ikke du "nailet" det helt i kveld, men for all del. Det lukter kruttrøyk og nystekte vafler lang vei, og du må være Norges feteste cowboy, uttalte Selvig.

Alle de fire dommerne mente før onsdagens program at Steffen Jakobsen burde gå videre i konkurransen, det samme mente åpenbart seerne. 23-åringen selv mente også fremførelsen var god.

— Jeg tror ikke noen satt stille i dag, sa 23-åringen fra scenen.

Finale i Chateau Neuf

Steffen Jakobsen blir stadig vekk gjenkjent på gata hjemme i Grimstad, og er nå blitt en person alle vil ha en bit av. Nå venter finalerunde og en enda større scene på Chateau Neuf, men Grimstad-gutten gruer seg ikke nevneverdig av den grunn.

— Jeg tar det som en ny utfordring. Det skal bli spennende, sier han til tv2.no.

Jakobsen har hittil ikke vært tilgjengelig på telefon da Fædrelandsvennen forsøkte onsdag kveld.