— Regjeringen har i dag besluttet å ære Rolv Wesenlunds minne ved at gravferden skal skje på statens bekostning. Med Rolv Wesenlund er en kjær komiker og skuespiller gjennom nesten 50 år gått bort. Han maktet å gjøre de små i samfunnet store. Det vil for alltid ruve som det største blant hans mange storverk, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Den folkekjære skuespilleren Rolv Wesenlund døde natt til søndag, 76 år gammel. Han vil kanskje huskes best for TV-serien om Marve Fleksnes og filmene om Bør Børsen Jr.

— Som kunstner spente Rolv Wesenlund vidt. Han var skuespiller, musiker, tekstforfatter og skribent, men først og fremst var han komiker. I spissen for sin generasjon på 1960-tallet, formet han norsk humor i møte med fjernsynet. Gjennom sine karakterer kledde han av de svulstige, og lot oss le med hjertet av hverdagsmennesket og dermed oss selv, sier Stoltenberg.

Begravelse på statens bekostning innebærer at begravelsen skjer i familiens regi, men bekostes av staten.

De siste som har fått gravferden bekostet av staten var skøytekongen Hjalmar «Hjallis» Andersen, motstandsmannen Gunnar Sønsteby, løperen Grete Waitz, skuespiller Wenche Foss og komponist Arne Nordheim. (©NTB) (©NTB)