Neymar scoret det første målet på straffe og hadde to målgivende pasninger i kampen som ble spilt i Landover, Maryland. 17 av spillere som var i aksjon for Brasil, kan komme til å delta for landet i OL-turneringen i fotball i London.

20 år gamle Neymar fra Santos imponerte foran en rekke europeiske storklubber som fulgte kampen.

— Det er ikke hver dag du kan drible med å ta med ballen over hodet eller mellom beina, men jeg fikk ett mål og hadde to avgjørende pasninger, så jeg er ganske godt fornøyd, sa Neymar.

Brasil har et godt tak på USA. 16-1 viser statistikken. Eneste gang amerikanerne har vunnet, var i 1998 (1-0). Neymar ordnet 1-0 etter 12 minutter. Thiago Silva doblet da han headet en corner fra Neymar i mål etter 26 minutter. Herculez Gomez reduserte like før pause.

I 2. omgang økte Marcelo til 3-1 etter pasning fra Neymar, mens Alexandre Pato to minutter før slutt satte inn Brasils fjerde scoring. 67.619 tilskuere fulgte kampen. (©NTB)