— Ble jeg stemt fram av leserne. Huff da. Det er bra jeg er på løpetur i Baneheia da. Nei, jeg er jo ikke det, humrer Espen Albert.

Bakeren har nettopp fått beskjed om at han er kjendisvinneren i årets Sprek-prosjekt. 45-åringen fikk hele 64,6 prosent av stemmene i kamp mot tidligere Start-spiller Rune Nilssen og Opera Sør-sjef Frøydis Emilie Lind.

— Jeg sitter med en veldig blandet følelse. Jeg er selvfølgelig glad, for da jeg sa ja til utfordringen, så er det gøy å prøve å gjennomføre dette. Men det er en blanding av fryd og frykt, sier Albert.

- Konkurranse mot meg selv

Den selvutnevnte livsnyteren får dermed eksperthjelp i ti uker over nyttår. I mars stiller han på startstreken i HovdenTour sammen med Hege Mjåvatn (30), Kjetil Juva (41) og Cecilie Hodne, som er de tre andre deltakerne i prosjektet.

— Det eneste jeg kan risikere er å bli i litt bedre form, og det trenger jeg jo. Men jeg tror ikke personen som sitter med bestetiden på Hovden trenger å få søvnløse netter, sier Albert og ler.

— Jeg tror dette blir en konkurranse mot meg selv, legger han til.

- Hadde stemt på Rune

Albert trodde Rune Nilssen skulle stikke av med seieren.

— Jeg tenkte at han hadde et nettverk i Start, og at han ville vinne dersom han klarte å sette det i system. Hadde det vært mulig å stemme flere ganger, da kunne jeg kanskje gått på en smell og fått en dyr regning, for da hadde jeg stemt på Rune i helga, gliser Albert.

Slik fordelte de 418 stemmene seg:

Espen Albert: 270 stemmer, 64,6 prosent

Rune Nilssen: 114 stemmer, 27,3 prosent

Frøydis Emilie Lind: 34 stemmer, 8,1 prosent