OSLO: Barne-,likestillings— og inkluderingsministeren legger seg flat i et brev tilStortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

– Sidenjeg kom tilbake fra pappapermisjon på mandag, har jeg gått grundig gjennomsaken og sett på vår saksbehandling. Saken har ikke vært godt nok håndtert avdepartementet, sier Lysbakken til NTB.

Departementettolket økonomiregelverket dit hen at det ikke var nødvendig å utlyse midlene. Detteburde ha vært gjort, fastslår SV-statsråden.

–Departementets vurdering var at vi hadde tilstrekkelig oversikt over aktuelleaktører slik at vi kunne tildele pengene uten utlysning. I ettertid har detkommet fram at flere organisasjoner ville ha søkt, dersom midlene var blittutlyst. Etter min vurdering har vi ikke oppfylt kravene som regelverketstiller, sier han.

Barne-og likestillingsdepartementet bevilget i fjor høst 500.000 kroner tilselvforsvarskurs for jenter. Midlene sto omtalt i statsbudsjettet for 2011, menble ikke utlyst, kun tildelt to organisasjoner som selv tok kontakt meddepartementet.

Den eneav organisasjonene, Jenteforsvaret, springer ut av SVs ungdomsorganisasjon SU.