AGDER: Domfelte ble funnet skyldig i å ha voldtatt en 14 1/2 år gammel jente som han først skjenket full og deretter begikk overgrep mot.

Mannen ble også dømt for drapstrusler og vold mot sin stefar, en kvinne og hennes to barn.

Den fullbyrdede voldtekten av jenta kom fram da hun var i dommeravhør knyttet til voldsepisoden og truslene.

Uoppfordret fortalte jenta to måneder etter voldtekten at hun ble tvunget til å drikke tre glass vin på styrten, fordi tiltalte sa at hun måtte gjøre det fordi vinen smakte "pyton". Etter hvert ble jenta, ifølge sin egen forklaring, kvalm og svimmel. Hun fortalte i avhøret at "det gikk så rundt for meg". Hun satt ved en datamaskin helt til hun var så svimmel at jenta ikke klarte mer. Deretter begikk den domfelte den fullbyrdede voldtekten.

Den tiltalte ble senest i 2004 dømt for en fullbyrdet voldtekt mot en 15 år gammel jente.

Nektet for overgrepet

Den tiltalte har benektet at det var noe seksuell kontakt mellom de to. Han har imidlertid overfor en sakkyndige uttalt seg om at han var klar over at jenta var under 16 år og at dette var ulovlig. Jentas mor registrerte etter voldtekten at jenta hadde et sugemerke på halsen, men dette ble av jenta bortforklart som et kloremerke.

Den tiltaltes far benyttet seg av retten til å nekte å forklare seg da saken var for retten. Hans mor utelukket i sin forklaring at noe galt hadde skjedd fra sønnens side.

Lister tingrett sier i sin dom at fornærmedes forklaring fremstår som selvopplevd, og at hun forklarer seg lavmælt og avdempet, og med et språk og ordvalg som samsvarer med alder og utviklingsnivå.

Styrket pålitelighet

"Herunder kommer det forhold at fornærmedes forklaring fremkom uten noen konkret foranledning i forbindelse med etterforskning av et annet forhold, hvilket etter rettens oppfatning styrker påliteligheten av fornærmedes forklaring", heter det i domspremissene.

Den tiltalte ble også dømt for å ha drapstruet sin far, en kvinne og hennes to barn. Han fremførte truslene etter å ha åpnet et vindu og sto med en kniv i hånden. Det ene barnet er jenta som ble voldtatt. Mannen truet med å drepe mor mens barna hørte på, og han siktet også på barna med en pistol eller pistollignende gjenstand. 31-åringen er også dømt for å ha slått sin far flere ganger i hodet med knyttet hånd og dyttet han mot en vegg.

Mor til den voldtatte jenta hadde nylig gjennomgått en operasjon for svulst i hodet. Til tross for at tiltalte visste dette, slo han henne i hodet og armen med knyttet hånd mens de to barna så på.

Foruten en voldtektsdom fra 2004, er tiltalte også dømt for vold i 2007 og 2013. Retten har ved straffefastsettelsen på fem år og seks måneder lagt vesentlig vekt på den brutale måten voldtekten ble gjennomført på, og at domfelte skjenket alkohol til fornærmede og satte henne i en situasjon som han deretter utnyttet.