Tirsdag ettermiddag er 21-åringen med på sin første trening. Onsdag reiser han på treningsleir med sin nye klubb til Østerrike. Han har spilt sin siste kamp for Stabæk.

— Jeg er veldig fornøyd med klubben og kontrakten. Det er en liten, intim klubb (nr. 12 i fjor) hvis du kan bruke det uttrykket om en Bundesligaklubb. Jeg er tatt imot av en masse hyggelige mennesker. Det sportslige tilbudet har dessuten virket veldig bra. Det var viktig for meg, sier Eggen Hedenstad, som fikk sin A-landslagsdebut i vinter, til NTB.

Han reiste til Tyskland sammen med agent Tore Pedersen mandag og kom altså til enighet med Freiburg tirsdag om sin personlige kontrakt. Stabæk og Freiburg var blitt enig i forkant.

Bærumsklubben får en pen og etterlengtet slump penger for 21-åringen som kom til klubben fra Elverum i 2006 og ble seriemester med Stabæk i 2008. Eggen Hedenstad hadde kontrakt ut 2012-sesongen. Han står med to A-landskamper for Norge.

— Det var viktig for meg at Stabæk skulle sitte igjen med noen penger for meg. Jeg har hatt en flott tid der. Gode trenere, lagkamerater, supportere, sier Eggen Hedenstad som etter det NTB erfarer er tiltenkt en plass i Freiburgs førsteellever. (©NTB)