STOCKHOLM: Seremonien i Slottskyrkan i Stockholm ble innledet klokka 13 med Händels «Largo» på orgel og salmen «Deilig er jorden». Hele den svenske kongefamilien var til stede under seremonien, sammen med statsminister Fredrik Reinfeld og Riksdagens talsmann Per Westerberg.

Også danskenes dronning Margrethe var til stede. Fra Norge deltok prinsesse Astrid, fru Ferner.

Krone

Seremonien ble ledet av biskop emeritus Lars-Göran Lönnermark, pastor Michael Bjerkhagen og Nicholas Howe som er prest i den engelske kirken. I en symbolsk gest ble en kongelig krone fjernet fra den blå— og guldraperte kisten, som et tegn på alle er like foran gud.

Deretter la prinsesse Lilian ut på sin siste ferd. I kortesje ble hun kjørt gjennom Stockholms gater og til det kongelige gravstedet i Haga, der prinsessen skal begraves. Langs veien hadde tusenvis av mennesker møtt fram.

Gravlegges ved prins Bertil

Prinsesse Lilian døde søndag 10. mars, 97 år gammel.

Prinsesse Lilian ble født 30. august 1915 i Swansea i Wales som datter av William og Gladys Mary Davies. Som 16-åring flyttet hun til London, der hun ble gift med skuespilleren Ivan Craig. Ekteskapet tok slutt i 1947. Under andre verdenskrig jobbet hun som fabrikkarbeider i krigsindustrien. Det var i denne perioden, i 1943, at hun møtte prins Bertil, den svenske kongens onkel, på klubben Les Ambassadeurs.

I 1976 fikk de to endelig mulighet til å gifte seg.

Prins Bertil døde 5. januar 1997, og Lilian blir gravlagt ved hans side.