ARENDAL: — Smil og snakk løsninger. Ingen sure debatter. Folk vil ha løsninger, ikke kritikk, sa Erna og trampeklappen og Erna-ropene ljomet da hun fortsatte:

— Derfor. Hvis de andre fortsetter som de har begynt, kan dette bli ren walkover for oss.

I talen til ungdmmen trakk Erna opp Høyres store prosjekt, som er kunnskapssamfunnet.

Hun sa at god kunnskapspolitikk også er god sosialpolitikk, helsepolitikk, kriminalpolitikk og næringspolitikk.— Vi skal ikke bli billigst i Norge, men smartest. Da må hver enkelt få mulighet til å realisere sine drømmer og ambisjoner. Det er menneskenes nye ideer som skaper fremtiden, ikke politikere. Vi kan bare legge til rette, sa hun.

Hun snakket om å satse på lærere, på skolen, på yrkesfag, universiteter i verdensklasse og på teknologi.

— I 1993 fikk stortingsrepresentantene sin første mobiltelefoner. I 2003 ble å google et ord. I 2010 fikk jeg iPad, og Høyres landsmøte visste ikke hva en app var. Det går så fort, og kunnskap er veien fremover, sa hun.

Erna Solberg sier hun vil endre Norge. Det begynner i skolen, men skal ende i et velferdssamfunn basert på kunnskap og kompetanse som neste generasjon vil se er bedre enn det samfunnet vi nå har.

— Og det bygges nedenfra. Menneskers glede ved å skape resultater, er det vi skal bygge på. Kunnskap må være der for å lykkes, sa Erna Solberg til stor jubel fra 350 ungdommer i et stort blått telt på Hove.