Straffeutmålingen for den drapsdømte ble dermed den samme i lagmannsretten som i tingretten. Aktoratet påstod i begge rettsinstanser at den tiltalte skulle dømmes til 16 års ubetinget fengsel.

Lagmannsrettens endelige premisser for dommen foreligger over helga, men dommen inneholder stort sett den samme argumentasjon som ble brukt i tingretten både i forhold til skyld og straffeutmåling.

Etter den fellende dommen i tingrettenn anket domfelte fordi han mente at bare skulle dømmes for legemsbeskadigelse med døden til følge. Denne argumentasjonen førte ikke frem. Juryen i lagmannsretten svarte ja på spørsmålet om drapet var forsettlig.

Over 1,1 million i erstatning

Den 25 år gamle mannen fra Mandal er i tillegg dømt til å betale 225.000 kroner i oppreisningserstatning til avdødes sønn. Sønnen får i tillegg nesten 630.000 kroner i erstatning for tap av fremtidig forsøker.

Mor til avdøde har fått 225.000 kroner i oppreisningserstatning. Hun får i tillegg en erstatning for utgifter på nesten 60.000 kroner. Erstatningene er i samsvar med påstanden fra bistandsadvokat Svein Kjetil Stallemo. Den samlede oppreisning og erstatning domfelte må betale er dermed over 1,1 millioner kroner.

Aktor i saken har vært statsadvokat Dennis Danielsen, mens advokat Sigurd Klomsæt har vært tilaltes forsvarer.

Heidi Thisland Jensen (28) ble drept på en parkeringsplass bare cirka hundre meter far sin bopel på Hollekleiv i Mandal natt til søndag 20. mars i fjor. Hun døde som følge av stump vold og knivstikking. Et av knivstikkene gikk inn i lungen og var alene dødelig.