Blåtrøyene trengte kun åpningskvarteret for å avgjøre hjemmekampen på Ullevaal. Marcus Pedersen sjokkerte Fredrikstad med to typiske måljeger-scoringer før fem minutter var spilt. De ble fulgt opp da Morten Berre skled inn 3-0-ledelse etter kun 12 minutters spill.

Som vanlig var Vålerenga klart bedre i den ene omgangen enn den andre. Søndag leverte Martin Andresens gutter en første omgang det luktet svidd av. Fredrikstad ble nærmest statister og ble løpende mellom Vålerenga-spillerne, som gikk til pause med tremålsledelse.

Spenning ble det likevel da lagene entret gresset etter pause. Tre minutter tok det før Andreas Nordvik rotet i forsvar og ga gjestene ballen. Etzaz Hussain slapp ballen perfekt til Tarik Elyounoussi, som stormet gjennom på venstresiden og satte den under Lars Hirschfeld og i mål.

Samme mann reduserte på ny da VIF-forsvaret sov etter en times spill. Elyounoussi lurte på offsidegrensen og fikk en god ball fra Andreas Landgren. Deretter fikk FFK-kapteinen rusle fritt mot mål og satte inn 2-3 via Vålerengas sisteskanse.

Vertene klarte ikke å gjenerobre kontrollen over kampen etter reduseringen. Riktig nok fikk VIF skapt noen sjanser i sluttminuttene, men gjestene var nærmest scoring uten at det ble endring i resultatet. Det bør hjemmelaget være mest fornøyd med. (©NTB)