Det var mandag deler av loggen ble gjort kjent, etter at samtalen mellom kapteinen og den italienske kystavkten var hentet ut fra den første såkalte svarte boksen, som loggfører blant annet kommunikasjon inn og ut fra cruiseskipet, skriver Aftenposten.no

Loggen skal vise at kapteinen nektet å returnere til skipet, skriver AP.

— Du må fortelle oss hvor mange mennesker, barn, kvinner og passasjerer det er om bord, og nøyaktig hvor mange innen hver kategori, sier kystvakten, ifølge loggen.

- Hva gjør du? Forlater du redningsoperasjonen, spør kystvakten.

Den italienske kystvakten sier tirsdag at de også har lokalisert den andre såkalte svarte boksen. De jobber nå med å hente den opp, sier talsmann for kystvakten, Massimo Macaroni, ifølge CNN.Informasjon fra boksen, sammen med andre gjenstander som har blitt funnet, blir analysert av etterforskere.

— De vil etter hvert gi myndigheten et fullstendig bilde av hvordan katastrofen skjedde, sier Macaroni.

Avhører kapteinen

Tirsdag vil også kapteinen på skipet bli avhørt, opplyser hans advokat.

Både kapteinen og førstestyrmannen er pågrepet etter skipsforliset. De risikerer begge å bli tiltalt for uaktsomt drap og for å ha forlatt skipet før alle passasjerer var i sikkerhet. De skal heller ikke ha sendt nødsignal da skipet gikk på grunn.Kapteinen Francesco Schettino skal ikke ha blitt avhørt så langt, men over 100 vitner, deriblant passasjerer og mannskap, har blitt avhørt, opplyser aktor Francesco Verusio.Ifølge aktor forlot kapteinen skipet før passasjerene. Passasjerer har uttalt at de så kapteinen i en livbåt, dekket av et teppe, før passasjerene hadde forlatt båten. Kapteinen selv har uttalt til journalister at han var den siste som forlot skipet.

Italienske etterforskere har utelukket at tekniske feil var årsaken til skipsforliset. Rederiet Costa Crociere bedyrer sin uskyld, og rederisjef Pier Luigi Foschi har tidligere uttalt at ulykken skyldtes «uforklarlige» feil fra kapteinens side.

— Han gjorde en manøver som ikke hadde blitt godkjent av oss, sa Foschi.

Kapteinens advokat Bruno Leporatti sa i en uttalelse mandag at Schettino er "knust og lei seg for at liv hadde gått tapt".

— Samtidig finner han trøst i det faktum at han var tydelig og iverksatte en vanskelig nødmanøver, da han bragte skipet inn i på grunt farvann, sier advokaten, ifølge CNN.

— Denne manøveren reddet livet til mange passasjerer og medlemmer av mannskapet, fremholdt Leporatti.

29 fremdeles savnet

Seks personer er bekreftet omkommet og 29 personer er savnet etter at det italienske cruiseskipet kantret etter å ha truffet et skjær utenfor den italienske øya Giglio fredag.

Arbeidet med å lete etter savnede ble gjenopptatt tirsdag, etter å ha vært avblåst for natten.

Redningsmannskaper bruker nå sprengstoff for å ta seg frem inne i det kantrede skipet.

Vrakdeler, møbler og andre gjenstander gjør det vanskelig for mannskapene å komme frem.