SØGNE: Hendelsen fant sted ved den populære badestranden Høllesanden, hvor mannen ofte lufter hunden sin Rambo. Det samme gjorde han i går ettermiddag, med det resultat at både hunden og eieren ble skambitt.

Les også: Bitt i øret av hund i Høllen

Mannen ønsker ikke selv å la seg intervjue av fvn.no, men har lagt ut sin versjon av hendelsen på et forum på internett. Der skriver han at rottweileren og pitbullen ble sluppet ut av en kassebil, og angrep umiddelbart Rambo.

Ville rive opp kjevene

«Rent instinktivt løper jeg bort for å forsøke å redde Rambo. En tilsynelatende umulig oppgave, siden begge hundene biter helt vilt i ham», skriver Søgne-mannen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LUFTET HUNDEN I HØLLEN: Mannen ble angrepet i Høllen da han luftet sin egen hund. (Foto: Arkivfoto) Foto: Arkivfoto

Eieren av de to hundene kom løpende til, men slet med å få hundene under kontroll. Samtidig forsøkte Søgne-mannen å rive opp kjevene til pitbullen, som bet over Rambos bakpart.

«Så kjenner jeg en forjævlig smerte idet rottweileren biter meg over hele hodet. Går ned for telling, tror det må ha vært bare noen sekunder. Når jeg kommer til meg selv igjen har eieren fått tak i halsbåndene til hundene og jeg ser Rambo løper avgårde», skriver mannen i nettforumet.

Har registreringsnummer

Både ambulanse og politi ble sendt til stedet etter at meldingen om hendelsen kom inn til AMK. Både hundene og eieren var forsvunnet da politiet kom fram, men etter det fvn.no forstår, stod bilen igjen på stedet.

Ifølge lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor blir saken etterforsket. Han mener det kan dreie seg om uforsvarlig hundehold.

— Vi har ikke fått gjort så mye ennå, men kommer til å følge opp saken. Vi har et bilnummer å gå etter, så det skulle være en relativt grei sak å finne den aktuelle hundeeieren, sier Pedersen til fvn.no.

Hvorvidt hunden som bet vil bli avlivet er litt opp til hva offeret krever.

— Hadde det vært et barn hadde saken vært nokså klar. I dette tilfellet må vi undersøke hva som skjedde, så får vi se på det juridiske etter hvert, sier Pedersen.

Måtte sys

Søgne-mannen ble kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand, hvor han måtte sy øret på plass. Ifølge ham selv var øvre halvdel av høyre øre revet av, og hang bare i en skinnfille.

Også Rambo, som ble funnet etter kort tid, måtte sys.

«Som ved et mirakel har han tilsynelatende ikke blitt alvorlig skadet, men har blitt sydd rundt om på hele kroppen. I ettertid skjønner jeg jo også at jeg hadde englevakt, og at det bare var tilfeldigheter som skilte mellom liv og død», skriver Søgne-mannen.

Det er foreløpig uklart om mannen vil anmelde forholdet.