— Jeg er superhes i dag, og nervene er i høyspenn, forteller Kai Thomas Ryen Larsen (21).

Han forteller at han har hatt bronkitt og lungebetennelse i to uker, og begynte å merke det på stemmen i går. Han har fått beskjed om å snakke minst mulig, og fikk kun synge på generalprøven i kveld.

- Hvordan gikk det?

— Det gikk veldig dårlig, så jeg har litt angst for om stemmen holder på direktesendingen. Jeg må bare gi alt jeg kan, sier Kai Thomas.

- Mislikte sangen

Han skal synge «Rock DJ» av Robbie Williams. Det er produsentene som har bestemt sangvalget.

- Hva synes du om sangen?

— Skal jeg være ærlig har jeg alltid mislikt den sangen, så jeg har måttet endre innstilling. Nå som jeg har øvd sammen med danserne har sangen blitt ganske kul. Men det er mye tekst og snakking i den, så det kommer til å bli hardt for stemmen.

- Knallgutter

Han konkurrerer om rollen som Danny mot Bjørnar Reime Erlandsen (19) fra Hønefoss, Eivind Dundas Andresen (26) fra Trondheim og Thomas Stokke (18) fra Eiksmarka.

- Hva synes du om konkurrentene?

— De er noen knallgutter. Vi er fire ulike versjoner av Danny, og det er umulig å vite hvem publikum vil ha.

Etter guttene har sunget en sang, skal publikum stemme. Dommerne bestemmer hvem av de to med færrest stemmer som må forlate konkurransen.

- Har vist at jeg kan synge

Kai Thomas håper dommerne vil redde ham dersom han blir en av de to i faresonen.

— Jeg har fått litt favorittstempel i panna av dommerne, og de har gitt meg mye positiv tilbakemelding. Hvis det går dårlig i kveld, håper jeg de legger vekt på at jeg har gjort tre bra livesendinger før. Jeg har vist før at jeg kan synge.

Dersom Kai Thomas går videre, skal han synge «Cadillac Car» fra filmen «Dreamgirls».

— Det er en rocka soulsang. Den er veldig groovy og gøy å synge, men den er også krevende vokalmessig.

Vil ha Sofie som Sandy

Etter deltagerne har fremført sin andre sang, går to stykker videre til finalen 5. november. Neste uke skal jentene kjempe om finaleplassene.

- Hvis du blir Danny, hvem håper du blir Sandy?

— Jeg har veldig god kjemi med Sofie. Vi har kjent hverandre i syv år, og hatt konserter og forestillinger sammen. Det er henne jeg jobber best sammen med, sier Kai Thomas.