Heath Ledgers forsikringsselskap og advokater har kommet til en avtale om utbetaling av 68 millioner kroner som skal gå til datteren Matilda Rose, melder Reuters.

Uhell

Ledger døde 28 år gammel 22. januar 2008 i leiligheten sin på Manhattan i New York av det som medisinere slo fast var en overdose av reseptbelagte medisiner.

Men forsikringsadvokater fra ReliaStar Life Insurance Co uttalte tidligere i år at de ville undersøke saken nærmere før de betalte ut en krone fra livsforsikringen. Dersom det viste seg at Ledger hadde tatt sitt eget liv, ville det ikke bli noen utbetaling.

Gikk til sak

På vegne av av Ledgers tre år gamle datter Matilda Rose, som han fikk med eksforloveden Michelle Williams, gikk advokater til sak mot forsikringsselskapet. De hevdet at hun skulle arve pengene. Og torsdag kom partene til enighet om en utbetaling på 10 millioner dollar, eller om lag 68 millioner kroner. Ingen detaljer om avtalen ble offentliggjort.

Ikke i testamentet

Pengene vil være det eneste datteren får etter sin fars død. Matilda Rose og Michelle Williams ble ikke nevnt i Ledgers testamente — som han skrev i Australia i 2003, ett år før han møtte Williams. Ledger tilegnet formuen til foreldrene og sine tre søstre. Heath Ledgers far har likevel hele tiden sagt at Matilda Rose vil få sin del av formuen.

Oscar

Neste rettsmøte i saken er planlagt 23. februar – dagen etter at Ledger kan vinne en mye omtalt Oscar for sin rolle som «The Joker» i Batman-filmen «The Dark knight».

Heath Ledger var også nominert til Oscar for rollen som homofil cowboy i «Brokeback mountain» fra 2005.

Foto: AP
Foto: EPA/Scanpix