Onsdag starter De paralympiske sommerleker i Rio de Janeiro, og roeren Birgit Skarstein er blant de aller største norske medaljehåpene. 25 norske utøvere er på plass i Paralympics, og de skal delta i 10 idretter og konkurrere i 39 medaljeøvelser. Førstkommende fredag ror Birgit Skarstein sitt første kvalifiseringsheat, og hun stiller høye krav til seg selv.

— Jeg har mulighet til medalje - og har jeg en bra dag - så kan jeg ta gull. Jeg har veldig høye forventninger til meg selv, men det går på prestasjon, ikke på plassering. Jeg jobber hardt hver eneste dag for å levere det jeg er god for, sier Skarstein til NTB.

Marginene er små og Skarstein kjenner konkurrentene godt. I årets verdenscupregattaer har de byttet på å stå øverst på pallen, og den eneste hun ikke har møtt, er en kinesisk nykommer.

— Det handler om å gjøre sitt beste, og så får vi se hvem som har jobbet best fram til Rio.

Under VM i Frankrike i fjor tok Skarstein en imponerende bronsemedalje - med to ribbeinsbrudd som hun pådro seg helt på tampen av VM. Likevel har hun hatt flere ro-økter og full rotrening med rolandslaget gjennom vinteren. (©NTB)