«I et speil, i en gåte» har premiere her til lands 17. oktober, og i det ferske klippet fra filmen kan du blant annet se Marie Haagenrud debutere i rollen som Cecilie. Selveste Liv Ullmann spiller Cecilies bestemor, mens Aksel Hennie ikler rollen som den flyvende engelen Ariel.

Engler

I filmen er juleforberedelsene i full gang. Hovedpersonen Cecilie på 13 år er alvorlig syk og tilbringer mesteparten av tiden på rommet sitt. Der drømmer hun om Sebastian, en spansk gutt hun forelsket seg i da hun var på ferie med familien sist sommer. En natt dukker engelen Ariel opp på Cecilies rom med et forslag: «Dersom Cecilie forteller engelen om hvordan det er å være menneske, så skal Ariel fortelle henne om himmelens mysterier».

Stjerner

I tillegg til Hennie og Ullmann er Mads Ousdal med i rollen som faren, Espen Skjønberg som bestefar, og spanske Alex Batllori i rollen som Sebastian. Jostein Gaarders bok, som filmen er basert på, har solgt to millioner eksemplarer på verdensbasis. Filmen fikk 11 millioner kroner i tilskudd av Norsk filmfond, og langfilmkonsulent i Norsk filmfond, Nikolaj Frobenius, har stor tro på filmen.

Selv om temaet kan virke overveldende trist, tror jeg dette er en film med et stort publikumspotensial. Alvoret og tristheten åpner nemlig døren for humor, medfølelse og lengsel. Store følelser som er dét sterke filmer er laget av, uttalte han i en pressemelding etter at støtten til filmen ble offentliggjort.