KRISTIANSAND: Lørdag ble Terje Reinertsen klar som ny Start-keeper ut sesongen etter at både Arild Austbø og Johnny Kristiansen skadet seg på trening fredag. Dermed ble Reinertsen hentet inn som løsning på Starts keeperkrise. 25-åringen kommer fra Vindbjart og skal stå i mål for Start i siste serierunde borte mot sin tidligere arbeidsgiver Notodden.

— Det er en slags skjebnens ironi at det er Notodden vi møter i morgen, sier Reinertsen til Fædrelandsvennen.

Tre runder i retten

For Reinertsen spilte i 2008 og et stykke ut i 2009 for nettopp Notodden før han ble oppsagt når klubben havnet i økonomiske problemer. Reinertsen og lagkamerat, Jukki Sakala Hakari, som også ble oppsagt gikk til søksmål mot Notodden siden de mente seg oppsagt på usaklig grunnlag. Saken som fikk stor medieoppmerksomhet her til lands endte med at de to spillerne vant frem med sin sak og fikk erstatning av Notodden fotballklubb.

Bildet viser da Terje Reinertsen møtte Notodden fotballklubb i retten i 2009.

— Det var en lang prosess med tre runder i retten og mye frem og tilbake. Men det som har skjedd har skjedd, man må bare gå videre, sier Reinertsen, som forteller at han hele tiden har hatt et godt forhold til trenere og spillere i Notodden.

Forventer mishagsytringer fra hjemmefansen

Søndag stilles han på nytt mot Notodden. Denne gang ikke i rettssalen, men på fotballbanen. Det blir andre gang han møter Notodden på fotballbanen etter oppsigelsen.

— Vi spilte mot Notodden med Vindbjart i fjor. Notodden-fansen var ikke akkurat positive til meg. Det var visst lenge siden det har vært så mye leven på tribunen der sier, sier Reinertsen og flirer.

Vil bli førstekeeeper

Reinertsen har i utgangspunktet signert en kontrakt med Start ut sesongen, men etter planen skal de forhandle frem en avtale som strekker seg over to år. 25-åringen selv ser frem til å ta på seg hanskene for Start i søndagens kamp.

— Veldig moro. Det er bare én kamp, men det er gøy å være med, sier Reinertsen, som forteller at han har fått beskjed om at han starter søndagens oppgjør mellom stengene for Start.

Han har også ambisjoner om mer enn den ene kampen for Start.

— Når man signerer for en ny klubb har man alltid ambisjoner om å få mest mulig kamper. Jeg vil gå inn med mål om å spille seg inn på laget, sier en offensiv Reinertsen, som ønsker å takke Vindbjart for at de lot ham få gå til Start før kontrakten hans var løpt ut.

Får utfordrerrolle

Starts keepertrener, Erik Ruthford Pedersen, er godt fornøyd med at klubben har fått signert Terje Reinertsen.

— Jeg kjenner ham godt fra flere sesonger i Mandalskameratene og Vindbjart. I tillegg har han vært innom her jevnt denne sesongen som hospitant, sier Rutford Pedersen, til Fædrelandsvennen.

Ruthford Pedersen mener at Start har signert en dyktig keeper som skal gi inn i en utfordrerrolle i det nye keeperteamet som Start bygger opp til neste sesong i Tippeligaen.

— Reinertsen har stor rekkevidde og god spenst. Han har en god pasningsfot for igangsettinger, et klokt fotballhode taktisk sett og er en fin person som vil være en ressurs i spillergruppen, sier Rutford Pedersen.