TEKSTILER OG LEIRE: Hedvig Winge fra Vennesla har tatt mastergrad i visuell kunst, og viser fram sine abstrakte skulpturer under Hatch 2012. Foto: Privat

ARENDAL : Første runde med Hatch 2012 presenterte kunstnerne Lasse Årikstad, Bror Sander Berg Størseth og Ellinor Aurora Aasgaard på Agder Kunstnersenter i Kristiansand. I år arrangeres utstillingen også på ARTendal, Langbryggen i Arendal. Der skal andre pulje av de utvalgte kunstnerne stille ut sine verk fra lørdag 20. oktober.

Papir på nytt

LOKAL OG LOVENDE: Magnie Liv Nilsen resirkulerer papir og skaper kunst av det. Prosessen kaller hun upcycling. Foto: Privat

De unge og lovende som skal vises fram er Magnie Liv Nilsen, Marit Roland og Hedvig Winge. Nilsen, som er født i Arendal, driver med det hun betegner som "upcycling" av gammel resirkulerbart papir. Upcycling er det motsatte av downcycling og betyr at et materiale oppgraderes til en høyere verdi enn det hadde i utgangspunktet. Nilsen lager store skulpturelle papirark av blant annet gamle utdaterte brosjyrer og bruker også blyant og vannfarger.Marit Roland fra Kristiansand presenterer prosjektet sitt ”Fra klassisk figurativ tegning, gjennom abstraksjon til skulpturelle streker i rom." Roland lager skulpturelle tegninger som hun kaller "paper drawings", som har en tredimensjonal form men som kunstneren selv fastholder at er tegninger.

— Rommet er papiret og papiret er streken. Streken min skapes gjennom improvisert slåsskamp med industrielt papir, uttaler Roland om sin kunst.

To utstillinger

Den tredje kunstneren på Hatch 2012 i Arendal er nyutdannet Master i visuell kunst, Hedvig Winge fra Vennesla. Ved tilsynelatende enkle arbeidsmetoder som dypping av papir og tekstiler i flytende leire, bygger hun opp abstrakte skulpturer og installasjoner på stedet.

Hatch arrangeres i år for femte gang av Agder kunstnersenter og har som mål å vise fram nyutdannede kunstnere fra begge Agder-fylkene. I år er seks kunstnere valgt ut til å stille ut og deres kunst er vist som to kollektivutstillinger på Agder kunstnersenter og ARTendal.