Selv om det er nesten tre uker til deres første offisielle presidentdebatt, deltok både Hillary Clinton og Donald Trump på en debatt under NBCs såkalte commander-in-chief-forum på hangarskipet USS Intrepid i New York. De to kandidatene sto ikke på scenen samtidig, men presentere sine syn hver for seg under utspørringer fra TV-vert Matt Lauer og spørsmål fra krigsveteraner i salen.

Forumet blir sett på som en oppvarming til presidentkandidat-debatten 26. september, og ifølge Reuters er det sjelden at presidentkandidatene opptrer for det samme publikum uten å være i debatt med hverandre.

Clinton inntok scenen først, etter å ha kastet mynt og kron. Hun måtte svare på spørsmål om hennes år i regjering, og spesielt om den mye omtalte epostsaken.

Clinton gjentok at det var en feil å bruke en privat epostserver, men holdt fast på at hun ikke satte nasjonens sikkerhet på spill. Den tidligere utenriksministeren måtte forsvare sin støtte til Irak-krigen og intervensjonen i Libya.

— Donald Trump nekter å ta ansvar for at han selv støttet krigen i Irak, sa Clinton. Republikanernes kandidat har flere ganger sagt at han alltid har ment at krigen i Irak var en feil, til tross for at han i flere intervjuer i 2002 uttrykte sin støtte til invasjonen. (©NTB)