Arbeidsskissen formulerer hva som kan bli målsettingen som landene vil slutte seg til under COP16 i Mexico om et halvt år. Den unnlater omhyggelig å nevne erklæringen fra COP15-konferansen i København, som har blitt en rød klut i forhandlingene.Særlig er det målet om å begrense temperaturstigningen som skaper debatt. København-erklæringen spikret dette til 2 grader varmere enn førindustrielt nivå, men i den nye skissen lyder målet på mellom 1,5 og 2 graders stigning.

Uansett hvilket mål man ender opp med å forplikte seg til, er det også andre floker som må løses før møtet i Cancun i desember.

For selv om klimaet mellom delegasjonene under møtet i Bonn var noe vennligere enn under konferansen i København, krangles det fortsatt om hvordan utslippskuttene skal fordeles.

Ifølge skissen til avtale foreslår Bonn-møtet at verdens samlede CO2 utslipp innen 2050 skal begrenses med mellom 50 og 85 prosent sammenlignet med 1990-nivået, med et mål for de rike landene på mellom 80 og 95 prosent. (©NTB)