Dette episke actiondramaet baserer seg på eventyret om Snøhvit, den onde stemoren, speilet stemoren henvender seg til for å høre hvem som "er vakrest i landet her", pluss prinsen og dvergene.

Men: Det føles ikke som noen barnefortelling, absolutt ikke. 11-årsgrensen applauderes. Og det er gjort noen tunge vrier i henhold til den versjonen av Snøhvit-eventyret en ble budt i barndommen. Ingen grunn til å røpe dem her, men de er ganske betydelige.

SNØHVIT: Kristen Stewart (kjent fra Twilight-filmene) spiller Snøhvit, mens Chris Hemsworth spiller den djerve jegeren. Foto: Filmweb

Det er en malerisk film. Til og med volden er utført med malerisk "pensel", som naturalistiske malerier av slag i glemte kriger. Og det mørke er mørkt, uhellsvangert og dystert, det lyse er drømmeaktig idyllisk. Typene er meget treffsikre: Snøhvit selv spilles våkent og uaffektert av Kristen Stewart (det er hun fra Twilight-filmene, ja), den djerve jegeren er Chris Hemsworth, prinsen tolkes av Sam Claflin fra "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides", blant de uflidde, cockney-aktige dvergene gjenkjenner vi med stor fryd Ian McShane, Ray Winstone og Bob Hoskins.

Men først og fremst og aller mest skinnende er Oscar-vinneren Charlize Theron som stemoren. Hun spiller henne med frysende, formsikker og nyansert overbevisning, samtidig som hun fremstår like vakker som en soloppgang på Tahiti.

Sum: Et godt show. Men igjen: Absolutt ikke noe for småbarn. I så måte utheves det i markedsteksten at filmen frarådes barn under 11 år.

OND STEMOR: Charlize Theron spiller den onde stemoren i en ny episk actiondrama-utgave av det klassiske eventyret om Snøhvit, kalt "Snow White and the Huntsman". Foto: Filmweb