Fredag er det semifinale i «The Voice» på TV 2. Åtte deltagere skal bli til fire. Nå er det publikum som skal bestemme hvem på hvert av de fire lagene som går videre.

— Vanskelig

Kaja Søgård ble i forrige runde sendt videre av mentor Sondre Lerche.

— Det skal bestandig være så vanskelig på mitt lag. Jeg har blitt bedt om å velge kun én, og jeg tar Kaja med videre, sa Sondre Lerche da han valgte Kaja fremfor Kim André Rønningen. I semifinalen skal Kaja Søgård synge «Four Five Seconds» av Rihanna, Paul McCartney og Kanye West.

— Jeg har valgt den sammen med mentor. Jeg elsker den låta, og trengte noe for å utfordre meg selv, sier hun til Fædrelandsvennen.

- Bygger hverandre opp

I dagene før semifinalen er det god stemning blant deltakerne. Mentorene ber dem om å prøve å nyte alt som skjer, og ikke tenke så mye på utstemningen.

Kaja Søgård sammen med mentor Sondre Lerche. Foto: TV 2

— Jeg føler at vi står sammen og bygger hverandre framfor å tenke på konkurransen. Vi vil bare gjøre en best mulig konsert sammen, forteller Kaja Sørgård. - Hva slags råd har du fått av Sondre Lerche?

- Jeg har fått mange råd på hvordan jeg kan gjøre opptredenen min bedre. Jeg er veldig fornøyd med mentoren min. Det betyr mye for meg at han har trodd på meg hele veien.

- Er du nervøs?

— Jeg kjenner litt på nervene, samtidig gleder jeg meg veldig.

- Hva vil det bety for deg å vinne?

— Det ville betydd så mye. Jeg meldte meg på denne konkurransen av en grunn. Drømmen min er å leve av musikken. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme så langt. At jeg er ett steg unna finalen er helt sykt!

Gleder seg

Til vanlig jobber Kaja Søgård ved en omsorgsbolig for funksjonshemmede. Fredag kommer de for å se på henne.

— Det er veldig gøy at de kommer, sier hun.

Filip Bernard Jensen vant en plass i semifinalen da han sang "I’ve Got A Woman/Gold Digger" av Ray Charles/Kanye West. Foto: TV 2

I semifinalen møter Kaja Søgård blant andre Filip Bernard Jensen som bodde på Sørlandet fra han gikk i 8. klasse på Holte ungdomsskole i Randesund til 3. klasse på Vågsbygd videregående skole.

UiA-studenten Marianne Engebretsen sang "Not on drugs" av Tove Lo. Foto: TV 2

— Jeg gleder meg til semifinalen. Samtidig er det skummelt fordi man har så lyst til å gå videre, sier han til Fædrelandsvennen. - Og hva vil det bety å vinne?

— Ja, det er «the million dollar question». Det ville selvsagt bety veldig mye. Jeg er usikker på hva det ville betydd for meg som musiker, men det ville vært en skikkelig god hjelp og deilig bekreftelse. Det er på en måte litt vanskelig å beskrive noe som man har så lyst på.

I semifinalen kommer det til å stå mellom Filip Bernard Jensen og UiA-studenten Marianne Engebretsen. Begge er på laget til Yosef, men bare en fra hvert lag kan gå videre.