— Det er veldig mange kanselleringer søndag, og vi er veldig lei oss for det, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion i Norwegian.

Nesten alle innenriksavgangene til Norwegian er kansellert i dag, i tillegg til en rekke internasjonale flyvninger. Over 20.000 passasjerer ble rammet i går, og tallet for i dag er trolig enda høyere. Tilsammen er rundt 150.000 reisende blitt rammet av pilotstreiken som nå er inne i sitt niende døgn.

«Umulige krav»

I går kveld satt partene i nye forhandlinger etter at møtet hos Riksmekleren endte uten resultat etter 16 timer. De satte seg ned ved 16-tiden i går og har forhandlet gjennom hele natten.

— Det er ikke noe nytt å melde, sier Mannion litt før klokken 12.30. -Jeg kan ikke gi noen detaljer, det eneste jeg vet er at alle jobber for å finne en løsning, og vi håper det skjer så raskt som mulig.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos hevdet etter meglingen at pilotene hadde fremmet det han kalte «umulige krav» i forhandlingene, som krav om 110 flere stillinger enn det selskapet hadde råd til.

Ifølge Kjos hadde selskapet hos Riksmekleren strukket seg langt, blant annet ved å tilby dem en jobbgaranti i tre år.

Han sa de måtte kutte noe i antallet pilotstillinger i Norge, men at pilotene ville få tilbud om jobb andre steder i Europa, men med samme lønnsvilkår som i Norge.

Halvor Vatnar, leder for Norwegian Pilot Union (NPU), sier det i helgen er ført mer reelle forhandlinger enn da partene gikk fra hverandre for en uke siden. Han hevder imidlertid at ledelsen ikke bryr seg om kostnadskutt, bare de får knust tariffsamarbeidet mellom pilotene.

- Arbeidsgiver bare tar

Pilotene la ifølge Vatnar frem et forslag til en helhetlig løsning som de mener samlet ville spare selskapet for mange titalls millioner kroner.

— Vi har gitt i tidligere samtaler, og vi har gitt mer i disse siste forhandlingene, blant annet gjennom større fleksibilitet og bortfall av kompensasjoner. Tidligere har vi lagt pensjon og forsikringer i potten. Problemet er at arbeidsgiver kun tar, uten å gi noe tilbake, sier pilotenes leder.

Hovedstridsspørsmålet skal være jobbsikkerhet, der arbeidstagerne ser Norwegian-ledelsens tilbud om tre års garanti som en avtale som innebærer at de kan miste jobben om tre år.

Hemmelig sted

Hverken Norwegian eller Parat ville lørdag kveld opplyse hvor møtet fant sted eller om Riksmekleren deltar. Men selv med en løsning i løpet av natten vil ikke Norwegian være i normal drift før om noen dager.

116 flyvninger fra de fire største flyplassene i Norge er kansellert søndag, i tillegg til en rekke avganger fra mindre flyplasser. Mellom Oslo og Bergen går det kun ett Norwegian-fly i dag.

Bjørn Kjos har også sendt et formelt brev til Sveriges statsminister Stefan Löfven, som svar på at han i riksdagen uttalte at «det er fullstendig usselt å sette inn streikebrytere».

— Ifølge europeiske regler ligger ansvaret for passasjerer på oss. Når det er streik i Norwegian Air Norway, har vi valgt å gå til andre selskaper og bedt dem fly for oss. Det er altså ingen som har brukt «streikebrytere», skriver Kjos i brevet.