— Det var 4000 solgte billetter torsdag, og nesten samme antall fredag. Det ser ut som dette blir vår største publikumstall sammenlagt på Canal Street noensinne. Det sier seg selv at det er vi superfornøyde med, jubler festivalsjef Mats Aronsen til Fædrelandsvennen.

Det var god stemning når New-York-artisten Suzanne Vega entret hovedscenen på Sam Eydes Plass i Arendal sentrum fredag. Hun ble møtt med ellevill applaus fra de fremmøte når hun gikk rett på sak med låten "Fat Man & Dancing Girl", etterfulgt av "Marlene On The Wall".

— Tusen takk Arendal, dette er et av de siste stoppene på min turné, så jeg er glad for at jeg er her i dag. En nydelig avslutning på en bra turné! ropte Vega til et gira publikum.

Vi kom for å se Vega

Irene Haugen (t.v) og Beate Segrov Mortensen koste seg på Suzanne Vega-konsert fredag. Foto: Thomas Hegna

Flere i folkehavet jublet når Vega sto på scenen iført flosshatt og kassagitar. Irene Haugen var en av dem.

— Jeg liker henne godt! Stemmen, tekstene og melodiene er utrolig fine. I tillegg er det låter som det er lett å huske. En av favorittlåtene er nok "Stockings", sier Haugen.

Hun tok med seg venninnen Beate Segrov Mortensen, som er mest glad i klassikerne til Vega.

— Jeg må trekke fram de gode, gamle låtene "Luka" og "Tom's Diner" som favoritter. Jeg fikk dagspass av kjæresten min i bursdagsgave, fordi han vet at jeg liker Suzanne Vega. Hun skildrer de små tingene i livet så bra og musikken har en utrolig fin stemning i seg. Vi skal nok også få med oss Beth Hart senere i dag, forteller Mortensen med et smil om munnen.

Vega fortsatte folkefesten med å spille sine mest berømte hits fra 1980-tallet, og noen nyere låter fra katalogen sin. Blues-rockeren Beth Hart fylte opp de få ledige ståplassene i folkemengden etter Vega forlot scenen. Los Angeles-sangerinnen er mest kjent for låtene "Might As Well Smile" og "LA Song (Out Of This Town)". Husbandet & Bugge avsluttet fredagsprogrammet på Clarion Tyholmen Hotell.

Festivalsjefen jubler

Festivalsjef, Mats Aronsen, er godt fornøyd med billettsalgene under årets Canal Street. Foto: Thomas Hegna

Aronsen ser tilbake på en travel uke på Canal Street, med flere høydepunkter i minnet.

— På onsdag var Violet Road de som skilte seg mest ut. De leverte utrolig bra! Men Ole Paus på Arendal kirkegård var også knallbra. Vi kunne ikke slippe inn flere enn 1400 der, for det var sild i tønne og ikke plass til flere, forteller Aronsen.

— Høydepunktet på torsdag var Vamp og Bo Kaspers Orkester, de leverte vanvittig bra. Det var rett og slett en festkveld som vi kommer til å huske.

Canal Street fortsetter lørdag med artister som Jaa9&OnklP, Raylee, Lillebjørn Nilsen og Lady Moscow.

Folket har talt

Festivalen har nylig spurt publikum om deres beste opplevelse noensinne på Canal Street. Flere har stemt på Facebook, og dommen var tydelig.

— Det har kommet inn veldig mange stemmer. De som helt klart stakk av med seieren var Kaizers Orchestra, for deres fantastiske konsert på Heftingdalen Renovasjonsanlegg i 2006, annonserte festivalen fredag.