Thea Sofie Loch Næss ble født i Kristiansand, men flyttet med familien til Oslo som treåring. Fredag var hun og moren Silje Næss tilbake i fødebyen for å promotere ungdomsfilmen «Natt til 17.», hvor de spiller mor og datter.

— På en måte var det deilig og trygt å ha mor med. På en annen måte ble det kleint på ordentlig, sier Thea (17).

Kyssing og klining

Mor Silje Næss har ikke en stor rolle i filmen, og hennes del av innspillingen var gjort på én dag. Dermed slapp Thea å ha moren hengende rundt når hun skulle spille inn scener med kyssing og klining sammen med medskuespiller Samakab Omar.

— Ja, det var kanskje like greit, sier Thea og smiler.

Moren fikk rollen etter at regissør og scenograf var hjemme hos Thea for å møte hennes foreldre. Da sa scenografen at de trengte en mamma.

— Jeg har alltid tulla med Thea på tidligere produksjoner, og sagt at hun må si fra hvis de trenger en mamma. Nå gjorde de det. Og etter å ha prøvespilt, så fikk jeg rollen, sier Silje Næss.

Om vennskap

Filmen handler om de to bestevennene Sam og Amir, som er invitert til Theas hjemme-alene-fest 16. mai. Amir er Theas eks-kjæreste, og han vil ha henne tilbake. Det blir vanskelig siden Sam og Thea holder på å bli sammen.

— Filmen har et fint budskap, og vennskapet mellom de to er fint. Det er ikke kjærligheten som er i fokus. Filmen viser at alle har såre sider, sier Thea.

17-åringen har spilt i reklamefilmer og kortfilmer tidligere, men gjør sin spillefilmdebut med denne filmen.

— Drømmen er å gjøre mer av dette, sier hun.

Ungdommelig språk

«Natt til 17.» fikk tidligere i uka terningkast fire av Fædrelandsvennens anmelder, som blant annet skriver at «endelig kommer det en film om dagens ungdom, og ikke hvordan det var å være ung på 70-tallet». Noe av grunnen er at regissør Eirik Svensson har gitt de unge skuespillerne forholdsvis frie tøyler i forhold til dialogene i manus.

— Før vi filmet, forklarte Eirik hva vi skulle gjøre og hva han ville vi skulle formidle. Da kunne vi improvisere innenfor de rammene, og det var deilig å få den muligheten, sier Thea.

— Hvordan tror du filmen vil bli mottatt?

— Det har jeg ikke turt å tenke på. Vi har laget dette, og er stolte av det vi har fått til. Men det er en ungdomsfilm for ungdom, sier hun.