— I løpet av dagen har vi vært i kontakt med flere familiemedlemmer. De har fått en del praktisk informasjon når det gjelder det som skjer videre, blant annet når det gjelder etterforskningen, sier Terje Pedersen, lensmann i Søgne og Songdalen.

Kvelden før gikk drapsalarmen da Agder politidistrikt fikk melding om en alvorlig hendelse i en bolig i Songdalen, rykket ut og fant en død kvinne. En 49 år gammel mann meldte seg selv til politiet en time senere og erkjente å ha tatt livet av sin ektefelle i parets bolig i Songdalen.

Rundspørring

Lørdag ettermiddag var politiet i gang med en rundspørring i nabolaget for å innhente informasjon.

— Det framkom noen opplysninger av interesse, men de inngår i den taktiske etterforskningen og er ikke noe jeg vil dele nå, sier Pedersen.

Samtidig fortsetter de tekniske undersøkelsene på åstedet.

Foreløpig obduksjonsrapport over helga

— Avdøde er sendt til Oslo for obduksjon. Når vi får den foreløpige obduksjonsrapporten over helga vil vi trolig få større klarhet i dødsårsaken, sier Pedersen.

Den avdøde kvinnen ble brakt ut av huset ved 03.30-tida natt til lørdag. I løpet av dagen ble hun sendt videre til Oslo for obduksjon. Foto: Thomas Hegna

— Hadde den drepte synlige skader?

— Det ønsker jeg ikke å si noe om nå, sier Pedersen.

Midlertidig oppholdstillatelse

Han vil heller ikke uttale seg om hvem som var tilstede i boligen da kvinnen ble drept, eller om det var øyenvitner til handlingen.

Den siktede 49-åringen kom til Norge i 2013 og har ifølge Pedersen midlertidig oppholdstillatelse. Kona kom til landet noe senere, gjennom familiegjenforening.

— Ekteparet hadde noe familie i området fra tidligere som de har hatt som kontaktpunkt, sier Pedersen.

- Dro rett til politiet

— Vet dere hva den siktede gjorde i timen som gikk fra den første meldingen til han meldte seg for politiet?

Kriminalteknikere undersøkte åstedet for drapet på den 43 år gamle kvinnen i Songdalen natt til lørdag. De tekniske undersøkelsene fortsatte utover lørdagen. Foto: Thomas Hegna

— Det har vi ikke fått dekket opp foreløpig. Så der har jeg ikke noe svar, sier Pedersen.- Slik jeg har forstått det dro han rett til Kristiansand og meldte seg for politiet, opplyser siktedes advokat, Knut Henning Larsen, som lørdag var i møte med den siktede.

Der orienterte han blant annet om hva som skjer videre fremover.

Gjennomgår videoavhør søndag

— Videoavhøret som ble foretatt i natt skrives ut av politiet i dag. Søndag gjennomgår vi det utskrevne avhør, før min klient fremstilles for varetekt på mandag, sier Larsen.

— Hvordan er tilstanden hans?

— Som man sikkert kan tenke seg er han enormt langt nede. Jeg opplever han som veldig nedbrutt, og muligens ennå i sjokk. Han sier at det aldri var meningen at det som hendte skulle skjedd, svarer Larsen.

— Hva er han opptatt av?

- Så langt nede et menneske kan komme

— Han er veldig opptatt av barna, særlig de minste. I forhold til barna er han så langt nede et menneske kan komme, sier Larsen.

Advokaten vil ikke gå i detaljer rundt selve drapet, foranledningen eller motivet.

— Jeg uttaler meg ikke noe om selve saken. Der får politiet gå ut med detaljer når de er klare, sier Larsen.