— Han svarte på alle spørsmål politiet hadde. Han nekter fremdeles enhver befatning med drapet, sier 36-åringens forsvarer, advokat Thomas Randby.

Torsdag ettermiddag ble 36-åringen avhørt i tre timer av politiet. Dette var andre gang mannen ble avhørt siden han ble pågrepet for to uker siden.

— Jeg ønsker ikke å gå inn på hva avhøret handlet om, sier Randby.

Motsetter seg fengsling

— Har han forklart seg om hvor han var den aktuelle kvelden?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Randby.

På grunn av dårlig helse ble 36-åringen varetektsfengslet i to uker i stedet for fire etter pågripelsen. Fredag blir han fremstilt for forlenget varetektsfengsling. Politiet har også bedt om at han blir holdt i isolasjon i ytterligere to uker.

— Min klient motsetter seg videre varetektsfengsling og isolasjon. Begrunnelsen for det er at han nekter å ha noe med drapet å gjøre, sier Randby.

Utpekt av kameraten

Etter det Aftenbladet/Fædrelandsvennen kjenner til, har 36-åringen som ble pågrepet først opplyst at ungdommene fra Lyngdal traff Tina Jørgensen på et utested i sentrum natt til 24. september 2000. Ifølge Stavanger Aftenblad skal 36-åringen og Randbys klient ha vært til stede da Jørgensen ble drept.

En kilde har tidligere opplyst til Fædrelandsvennen at en av de siktede har fortalt at drapsvåpenet var en stein.

Alle nekter straffskyld

Politiet har foreløpig ikke ønsket å kommentere hva slags rolle de fire siktede skal ha hatt. Alle er siktet for drap eller medvirkning til drap. Samtlige nekter straffskyld.

Randby ønsker ikke å si noe om hvordan hans klient stiller seg til påstandene om 36-åringens rolle. Han vil heller ikke si noe om i hvilken grad 36-åringen har fått innsyn i forklaringene til de andre som er siktet.

I løpet av fredagen vil Stavanger tingrett avgjøre om de fire siktede skal holdes i isolasjon i ytterligere to uker.