Det kommer fram i en fersk dom fra Kristiansand tingrett.

Voldtekten og mishandlingen skjedde natt til søndag 1. mars i 2015 i en leilighet og bod på Lund i Kristiansand. Under voldtekten ble det benyttet en gjenstand.

— Jeg var sikker på at jeg skulle dø, at det var den siste tiden min, sa den fornærmede mannen i 30-årene i retten.

Han fikk hjerneblødning og en rekke brudd i kroppen som følge av hendelsen.

Fire dømt, en frifunnet

Totalt var fem personer tiltalt i saken. Alle de involverte tilhører et kriminalitets- og narkotikamiljø og politiet har brukt store ressurser på sikkerheten i forbindelse med saken.

  • Hovedmannen, en 20-åring fra Kristiansand, er dømt til en straff på sju år og seks måneders fengsel for grov vold og voldtekt. Han er også dømt for drapstrusler mot mannen, for å ha truet ham til å ikke anmelde og for vold mot politiet under et rømningsforsøk fra varetekt.

  • En jevngammel mann fra Lillesand er dømt til sju års fengsel for grov vold og voldtekt.

  • En 22-åring fra Østlandet er dømt for grov vold og medvirkning til voldtekt, og for å ha truet offeret til ikke å anmelde. Straffen er satt til sju års fengsel. Her er seks måneder gjort betinget.

  • En 24-åring fra Kristiansand er frifunnet for voldtekt, men dømt for grov vold mot mannen. Straffen er satt til ett år og tre måneder. Han er bror til 20-åringen fra Kristiansand.

  • Den siste tiltalte, en kvinne (21) fra Kristiansand, er blankt frifunnet.

Har slitt med skam

Den fornærmede mannen er tilkjent erstatning på 300.000 kroner. Han forklarte i retten at han har slitt fysisk og psykisk i etterkant.

— De har jo tuklet med manndommen min. Jeg tenker også på hva jeg kunne gjort annerledes for å komme meg løs, sa mannen i 30-årene.

Hendelsen skjedde etter en bytur. I følge dommen var alle de dømte sterkt påvirket av rusmidler, som ecstasy-stoffet MBDA.

Volden ble utløst av at den fornærmede mannen - feilaktig - ble beskyldt for å ha et seksuelt forhold til en slektning. Alle befant seg da i leiligheten.

Mannen ble dratt ut av sofaen og utsatt for grov vold gjentatte ganger mot hodet og kroppen. Han mistet tidvis bevisstheten.

Til slutt klarte han å komme seg bort til utgangsdøren. Uten yttertøy og sko rømte han ut i en søppelbod. Her kom tre av de dømte etter og fortsatt mishandlingen.

Ble funnet av politiet

Da han skjønte at de ville voldta ham, kviknet han til og forsøkte å komme vekk. 20-åringen fra Lillesand voldtok ham med en gjenstand, mens 20-åringen fra Kristiansand hold ham fast.

Retten mener 22-åringen fra Østlandet så på uten å gripe inn.

Etter voldtekten forlot gjerningsmennene boden. Den fornærmede tok seg ut på veien der han ble funnet gråtende av politiet. Han forklarte hva som hadde skjedd og ble fraktet til voldtektsmottaket.

Tre av de dømte erkjente volden, alle nektet straffskyld for voldtekten. Retter finner imidlertid ingen grunn til at mannen skulle lyve om overgrepet og støtter seg også til undersøkelsen på sykehuset.