— Jeg storkoste meg i Kristiansand i min forrige periode der. Jeg møtte noen ghanesere, og Jesse Ohene (tidligere Start-spiller) var der. Jeg savner Kristiansand. Jeg håper å spille for Start igjen, sier Annan.

Søndag var den lille midtbanekrigeren blant Stabæks beste da laget slo Start 3-2, og sikret seg medalje i årets eliteserie. Det var hans sjette kamp for Bærum-klubben, etter at han signerte en korttidskontrakt i sommer.

— Kontrakten min går ut etter den siste kampen, så det er kanskje noen muligheter da, sier 29-åringen.

— Hvem er igjen fra din forrige tid i Start?

— Bare Espen Børufsen. Jeg ønsker laget all lykke til i den siste kampen, og jeg håper de klarer å beholde plassen i eliteserien. Jeg kommer til å heie på Start mot Molde, sier Annan.

Blir Bosman-spiller

Ghaneseren er Bosman-spiller etter siste seriekamp 8. november. Da kan han gå vederlagsfritt til en ny klubb. Han forlenger trolig ikke med Stabæk.

— Vi tenker at det kan være vanskelig å innfri det han tenker rundt økonomi. VI har hatt samtaler med ham underveis, men Anthony er i en fase av karrieren hvor penger er viktigere enn det var for 5-10 år siden. For Stabæks del er vi ikke blant de klubbene som kan betale best, sier sportssjef i Stabæk, Inge André Olsen.

— Er det noen som kan gjøre det i Norge?

— Det er sikkert noen som kan gjøre det, men jeg ser for meg at han stikker et steg hvor han kan tjene de store pengene, sier Olsen, som skryter av Annans ferdigheter.

— Han er en veldig god spiller, og ikke minst en hyggelig fyr, sier Olsen.

Spilt inn for Start

Annan var tilgjengelig også i sommer, og spilt inn for Start-ledelsen da. Det bekrefter administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal.

— Om vi hadde ønsket det, så kunne vi helt sikkert vært med i kampen om å signere ham, sier han.

— Hva er grunnen til at dere ikke gjorde det?

— Økonomi, sier Øgrey Brandsdal, og legger til at Start også var usikre på den defensive midtbanespillerens fysiske form.

— Uansett hadde det vært uaktuelt. Vi har og hadde god nok dekning på midtbanen.

— Kan det være aktuelt for Start å prøve seg på Annan igjen etter sesongen?

— Vi må bli ferdig med denne sesongen, og telle opp til slutt. Så må vi gjøre en solid jobb i forhold til spillerlogistikk neste år. Om Anthony Annan er en del av det, har jeg ingen kommentar til, sier Øgrey Brandsdal.

Årets spiller

Annan forlot Start etter nedrykket i 2007, og ble leid ut til Stabæk. Der fikk han gjennombruddet sitt, og i august 2008 ble han solgt for rundt 12 millioner kroner til Rosenborg. Der fortsatte suksessen, og i 2010 ble Annan kåret til årets spiller i eliteserien.

I januar kom den tyske storklubben Schalke 04 på banen, og kjøpte Annan fra Rosenborg for rundt 22 millioner kroner. Siden har midtbanespilleren med 67 A-landskamper for Ghana vært innom klubber som Vitesse (lån), Osasuna (lån), HJK Helsinki og 1860 München.