Ved Universitetet i Agder (UiA) var strykprosenten 7,9 blant studentene som gikk opp til eksamen i fjor. Totalt hadde universitetet 11.032 registrerte studenter høsten samme år.

Strykprosenten er fem prosent lavere enn året før, men fire prosent høyere sammenlignet med gjennomsnittet for alle universitetene i Norge i 2014. Det viser tall fra Kunnskapsdepartementets Tilstandsrapportfor høyere utdanning i 2015. Rapporten ble offentliggjort tirsdag denne uka.

Flest stryk ved UiN

Gjennomsnittlig har strykprosenten ligget på 8,26 prosent i løpet av de siste ti årene på UiA.

— Nedgangen er marginal, og vi må regne med noen svingninger. Vi ligger tett opp mot snittet for resten av universitetene, og det er vi fornøyd med, skriver rektor Torunn Lauvdal i en tekstmelding til Fædrelandsvennen.

Universitetet i Nordland (UiN) er det universitetet hvor flest studenter strøk på eksamen i fjor. Her var strykprosenten på drøyt ni prosent.

Flest studenter bestod eksamen på Universitetet i Bergen. Kun 5,5 prosent av studentene fikk ikke godkjent sin eksamen.

Færre A-elever

11,8 prosent av UiA-studentene som følger et ordinært studieprogram fikk karakteren A på sine eksamener i fjor. Det er nesten to prosent lavere enn landsgjennomsnittet for universitetene.

Norges teknisk-naturvitenskapelig universitet hadde flest studenter som nådde helt til topps. Drøyt 15 prosent av studentene oppnådde karakteren A på eksamen.

Ifølge statistikken er det karakteren C som er det de fleste universitetsstudentene får på landsbasis, og dette er også tilfellet på UiA.

Drøyt 34 prosent av UiA-studentene fikk denne karakteren.