Slik så Aerosmith ut da de gav ut sin debutplate i 1973. Foto: Eva Myklebust

— Jeg forventer et forrykende show. Jeg har sett snutter på Youtube, og det virker som om de holder koken, sier Kåre Ørnevik om forventningene til konserten.

Positivt overrasket

Onsdag kveld går Aerosmith på scenen på Odderøya. Alice Cooper er invitert som «special guest», og Honningbarna er hyret inn som oppvarming.

Ørnevik begynte å høre på Aerosmith da han var 11— 12 år gammel og bodde på Slettheia.- De var veldig store der jeg bodde, og ble spilt spesielt mye på fester. Aerosmith betydde mye for meg i årene da musikksmaken ble formet, forteller Ørnevik som også er vokalist i bandet Afterglow.

Men vel så stor var Alice Cooper, og Ørnevik så sjokkrockeren i Kvinesdal for noen år siden:

— Det var en positiv overraskelse. Han spilte mye gammelt og det var jeg fornøyd med.

Ørnevik har ikke sett Aerosmith live før, og håper at også de vil spille en del av de eldre låtene, spesielt de fra 70-tallet.

Vil høre de eldre låtene

— Det er de låtene jeg har et forhold til. Aerosmith gjorde et comeback på 80-tallet som varte utover 90-tallet, og ble veldig populære med powerballadene sine. De blir litt svulstige for meg.

- Hvilke låter håper du å høre?

— «Back in the Saddle» og «Mama Kin».

- Og fra Alice Cooper?

— «Killer» og «Public Animal #9». Jeg er fornøyd bare jeg får noe av det eldre egentlig.

Slik så Aerosmith ut da de gav ut sin debutplate i 1973. Foto: Eva Myklebust

Hjemme i stua står vinylplatene tett i tett i hyller, og Kåre Ørnevik viser fram noen favoritter.— Debutplata til Aerosmith er den beste. De er så fulle av energi og pågangsmot. Det er en bra produksjon, og bra lyd. Den er enkel, rett på sak. Det er god rock'n roll. Også er det ganske gøy at besetningen er den samme nå som den var da coverbildet til denne plata ble tatt.

Andre favoritter er Aerosmiths «Get Your Wings» fra 1974, og «Rock» fra 1976, samt Alice Coopers «Killer» fra 1971. Både Alice Cooper og Aerosmith startet på 70-tallet. Odderøya Live har hyret inn de noe yngre Honningbarna som oppvarming til artistene. Det er Ørnevik fornøyd med:

— De er en eksplosjon av rå energi. Jeg synes at det er gøy at arrangøren plukker opp lokale artister, sier han.