Avtalen legger opp til at det dannes en samlingsregjering, men en rekke krefter i Libya motsetter seg planen. Stormaktene håper det vil bringe stabilitet til landet og bidra til å dempe den ytterliggående jihadistgruppa IS' frammarsj i det nordafrikanske landet.

FNs sikkerhetsråd vedtok onsdag enstemmig resolusjonen, som var formulert av Storbritannia. Her fastslås det at Libyas fremtidige samlingsregjering ene og alene skal representere landet, hvor to rivaliserende regjeringer i lengre tid har knivet om makten.

Samtidig sier Libyas FN-ambassadør Ibrahim Dabbashi at libyske myndigheter ikke har noen planer om å be Vesten om luftangrep mot IS med det første.

Fire år etter Muammar Gaddafis fall er Libya dypt splittet. En selverklært regjering er opprettet med støtte fra militsene som i fjor inntok hovedstaden Tripoli i vest, mens den internasjonalt anerkjente regjeringen har søkt tilflukt i Øst-Libya.

Hver av regjeringene støttes av et vell av militser og væpnede grupper som i sin tid gjorde opprør mot Gaddafi. I begge leire er det uttrykt sterk motstand mot den FN-støttede fredsavtalen som representanter fra de to fraksjonene, samt en rekke uavhengige politikere undertegnet 17. desember. (©NTB)