Vaular spilte intimkonsert på UiA i fjor. Her rapper han i kantinen foran studentene. Foto: Kristin Ellefsen

— 14. februar kommer endelig Lars Vaular til Østsia. Han er for tiden aktuell med albumet "1001 hjem" og vi gleder oss, skriver SiA på sine hjemmesider.

Vaular er klar for å spille en god blanding fra sin katalog.

— Jeg kommer til å spille mange låter fra min nyeste skive, men også gamle sanger. Fans har kontaktet meg på Facebook, og sagt at de vil høre litt eldre materiale også. Da må jeg høre på dem, sier Vaular.

Bookingansvarlig for Østsia, Marte Drageset, er storfornøyd med at bergenseren tar turen til UiA.

— Vi vet at Vaular gjør at studenter møter opp. Grunnen til at vi booket han og Highasakite, er at de er perfekte artister for den aldersgruppen på universitetet, sier Drageset.

"1001 hjem"

Dragset mener at Vaulars produktivitet i det siste, er grunnen til at han får mye spillejobber.

— "Gary Speed"-låten hans er jo veldig i vinden for tiden, og det at "1001 hjem" var så bra, gjør at vi hadde lyst å booke han hit, sier Drageset.

Albumet "1001 hjem" er hans femte soloalbum, og ble hyllet av både VG og Dagbladet med terningkast fem. Konseptalbumet som omhandler samfunnets skyggesider, ble også videreutviklet til en nettside, hvor en og en låt ble sluppet samtidig med grafiske illustrasjoner.

— Låtene fungerer hver for seg, men danner også et større bilde om samfunnet, når man hører på hele albumet, sier Vaular.

Leeds-hyllesten "Gary Speed" har fått ros både fra norske og engelske fotballfans. Likevel takket Vaular nei til å spille sangen på Leeds hjemmebane Elland Road i oktober i fjor. Grunnen var at klubben ville sensurere halve låten, som også omhandler Speeds nedturer i livet.

Fokus på konserter

"1001 hjem" høstet god respons hos norske musikkanmeldere, men nå vil Vaular vente en god stund før neste utgivelse. Bergenseren fokuserer mest på spillejobber fremover.

— Nå tar jeg det litt med ro på albumfronten, "1001 Hjem" kom jo for ikke så lenge siden. Men jeg og en kompis har fått oss nytt studio, så jeg bare leker meg og lager mye forskjellig musikk for tiden. Jeg tror ikke det kommer et nytt album med det første. Nå er det fokus på konserter.

Vaular koste seg forrige gang han var i Kristiansand.

— Det var sykt god stemning når jeg spilte på Kick før jul. Håper det blir like bra på Østsia nå. Studentene bruker jo å lage utrolig bra liv, så jeg håper de også leverer, sier han.

Store P

Vaular tar også med seg kompisen Store P fra rapgruppen A-laget, for å spille på Østsia.

— Han er jo aktuell med albumet "Regnmannen" som fikk kun seksere forrige uke. Jeg er sykt stolt over det arbeidet han har lagt i den skiva. Store P og jeg kommer til å ta noen låter sammen på Østsia, men han kommer også til å spille sine egne låter fra debutskiva, sier Vaular.

Det norske indierock-bandet Highasakite kommer til Østsia 28. februar. Vaular selv er fan.

— Det nye albumet "Silent Treatment" er utrolig kult. Folket bør sjekke de ut, sier rapperen.