118 personer kom over grensen fra Sverige til Svinesund mandag og tirsdag, opplyser politiførstebetjent Magne Stenkløv i Østfold politidistrikt til NTB. I hele forrige uke søkte 162 personer asyl ved grenseovergangen.

Ved grensestasjonen Storskog i Finnmark har 27 personer har søkt asyl hittil denne uken. I forrige uke kom totalt 55 asylsøkere over grensen fra Russland, opplyser Østfinnmark politidistrikt. Så langt i år har 260 personer krysset den russisk-norske grensen i Finnmark og bedt om asyl i Norge.

De fleste kommer fra Syria, og flyktningruten fra det krigsherjede landet via Russland til Sør-Varanger er rask, bare man har penger. Fra Syria tar mange fly til Moskva, enten direkte, eller via Tyrkia eller Libanon. Derfra går turen med fly til Murmansk og buss til Nikel.

— Hvis du har penger, kommer du deg fra Damaskus til Storskog på under 48 timer. Dette er en fasttrack til Schengen, sier stasjonssjef Hans Møllebakken ved Kirkenes politistasjon til VG.

Ifølge NRK var hotellene i Kirkenes fulle natt til onsdag, og 13 flyktninger måtte fraktes til Bioforsk Svanhovds konferansesenter i Pasvikdalen, som ligger fire mil sør for Kirkenes. UDI jobber nå med å klargjøre Fjellhallen i Kirkenes til transittmottak. (©NTB)