Da Vidar Plaszko ikke ønsket å fornye trenerkontrakten etter årets sesong, startet jakten på å finne hans erstatter. Førstevalget til Randesund IL var å få Frode Fredriksen tilbake som hovedtrener. Frode trente klubben i perioden 2012 til 2015. Han var da med på bringe klubben opp til 3 divisjon der RIL endte på en hederlig 5. plass i 2015-sesongen. I årets sesong endte klubben på en 11 plass i 4 divisjon.

Vi er glade for å kunne fortelle at Frode har sagt ja og signert for tre år. Med seg i trenerteamet har han Alf Erik Svela som assistent. Alf Erik var også i teamet sammen med Frode i forrige periode.

Begge trenerne fortsatte i klubben etter 2015-sesongen og har de to siste årene trent aldersbestemte lag. Det er veldig gledelig for RIL å ha slike kapasiteter i egen klubb.

Fotballgruppen i Randesund er en de største fotballklubbene i Agder med nesten 100 lag i seriesystemet og over 1200 fotballspillere totalt. Klubben driver en god junioravdeling med gode resultater på aldersbestemte lag både på krets og nasjonalt plan. Klubben har i år hatt 35 spillere som har vært innom sonelag / kretslag / nasjonale samlinger eller landslag.

Begge trenerne har lang erfaring både som spiller og trenere. Frode har spilt i og trent Start mens Alf Erik spilte i blant annet Viking. Jobbmessig arbeider de begge på idrettslinjen på KKG med undervisning i Toppfotball, så de har nok hatt mange av dagens talenter i Agderfotballen på skolen opp gjennom årene.

Leder av sportslig utvalg i RIL Rune Byklum sier at målsettingen med denne ansettelsen er:

- Opprykk og etablering i 3 divisjon med et lag bestående av flest mulig Randesund-gutter

- Bygge treningskultur og gode holdninger fra barnefotballen opp til herrelaget for alle nivåer i klubben – både når det gjelder breddefotball og satsingslag.

- Skape forbilder for spillere og trenere på alle nivåer

Under presentasjonen av det nye trenerteamet for dagens A-lags tropp var det mange håndtrykk med «velkommen tilbake.» Frode var veldig tydelig i målsettingen og et av målene han presenterte var: Treningen skal være ukas høydepunkt, så var den lista lagt!

Vi gleder oss til 2018-sesongen som starter med første trening 6. november.