Fredag ettermiddag dro ni par fra Kristiansand Danseklubb for å delta i norgesmesterskapet i standard- og latindanser i Bergen. En av årets store konkurranser i Norge og tittelen norgesmester i standard og norgesmester i latin i de forskjellige aldersklasser blir utdelt. For eliteparene i klassen junior 2 og ungdom var det en særdeles viktig konkurranse, for denne konkurransen var viktig for å kunne bli tatt ut til VM i juli i Italia. Kristiansand Danseklubb har to par som mulig kan bli tatt ut, i klassen Junior 2 Elite: Vetle Kleveland og Norunn Ringvoll – Ungdom Elite: Ole Thomas Hansen og Julie Gudim Bjerkås.

Kristiansand Danseklubb fikk nok en gang norgesmestere i latin, Ole Thomas og Julie klarte det denne gang i ungdom elite (i fjor ble de norgesmestere i junior 2 elite latin). Kristiansanderen Tarjei Nøstvold Svalastog med ny dansepartner Ingrid Norland danser for Nero sportsdanseklubb, og paret fikk en flott 2. plass etter bare å ha danset sammen i noen uker.

Det andre ungdom eliteparet Johan og Christina kom seg videre til finalen i standard og endte til slutt på en flott 6. plass. Junior 2-paret Vetle og Norunn fikk en flott 2. plass i både standard og latin. Junior 1 eliteparet Olav Elias & Amalie fikk 1. plass i både standard og latin. Gabriel og Synne fikk en flott 2. plass i både standard & latin, Johannes og Thea Sofie fikk en superflott 2. plass i standard og 6. plass i latin.

Christina
Amalie
Johan og Christina
Johannes og Thea Sofie
Norunn
Vetle og Norunn, 2. plass i standard og latin Junior 2 elite
Kristian og Mathilde, Junior 1 rekruttering
Espen og Dina, Barn I B
Marius og Helene 1. plass i standard og latin i Barn II konkurranse
Olav Elias og Amalie 1. plass i standard og latin Junior 1 Elite
Gabriel og Synne
Christina

Barn 1 B: Espen Jensen og Dina Høyem-Olsen – er kjempefornøyde med sine prestasjoner i NM i Bergen i helgen.

Barn 2 Konkurranse: Marius Lohne og Helene Barikmo Au – Vi er kjempefornøyd med hvordan vi danset. Vi fikk til alt det vi har trent på. Så det at vi vant 1. plass både i standard og latin var veldig gøy.

Junior 1 rekruttering: Kristian Haugen og Mathilde Amble, Johannes Austefjord og Thea Sofie Hansen

Junior 1 konkurranse: Gabriel Fayomi og Synne Kristiansen – Gabriel Fayomi (13) fra Mandal og Synne Westin Kristiansen (11) fra Flekkerøy har begge danset i noen år. Rundt påsketider bestemte de seg for å satse sammen. 7-8 ukers hardtrening gav resultater, og de endte på en flott 2. plass (av totalt 10 par) i både standard og latin i klassen for Junior1 konkurranse.. Nå skal det jobbes frem mot NM i 10-dans, som arrangeres her i Kristiansand i november d.å.

Junior 1 Elite: Olav Elias Dønnestad og Amalie Aune – Vi er fornøyde med vår egen prestasjoner i både standard og latin, håper det kommer flere par i denne klassen så vi har noen å fighte mot. Nå er det å jobbe hardt fremover for vi deltar også i junior 2 elite og der er konkurransen stor!

Junior 2 Elite: Vetle Kleveland og Norunn Ringvoll – Vi har hatt det kjempegøy denne helgen! Denne gangen kjente vi virkelig på hvor godt det er å være danser. Vi synes konkurranser er utrolig gøy, i tillegg til at vi har gode konkurranseinstinkt. Vi dro hjem fra Bergen med to sølvmedaljer rundt halsen. I både standard og latin, så vi er kjempefornøyde og gleder oss til neste konkurranse og skal trene masse i sommer.

Ungdom Elite: Ole Thomas Hansen og Julie Gudim Bjerkås, Johan Madsen og Christina Michelle Colla.

Ungdom Elite par: Johan Madsen & Christina Michelle Colla: – Vi er kjempefornøyde med resultatet vi fikk denne helgen. Med tanke på at NM var konkurranse nr.2 i eliteklassen, var det jo helt ubeskrivelig gøy å komme til A-finalen og ende opp med en flott 6.plass i standard. I latin må vi øve litt mer, men vi har virkelig fått smaken på eliteklassen nå og ser frem til neste konkurranse.