Valgresultatet viste videre at 18,7 prosent av elevene stemte på Sosialistisk Venstreparti og 18,1 prosent på Fremskrittspartiet. Legger man til 1 prosent for Senterpartiet, fikk de rødgrønne partiene 49,2 prosent av stemmene. Valgdeltakelsen var 70 prosent.Statsministeren kvitterte med å fortelle elevene hvor viktig det er å stemme ved valg. Han advarte også mot å vente til man finner det perfekte partiet som det er mulig å være enig med i alt.

— Den som leter etter det perfekte i kjærlighet og politikk, ender opp som single i sofaen og partiløs, konkluderte Stoltenberg.

— Det perfekte finnes ikke. Det kommer aldri til å eksistere. Det er umulig å være enig med ett parti i alt. Vi gjør feil og vi kommer til å gjøre feil, sa statsministeren i et øyeblikk av selverkjennelse.

Stoltenberg brukte sitt innlegg til å fortelle om hvorfor politikk er viktig og at det som skjer i politikken har betydning for folks liv. Deretter ble han partipolitiker og fortalte om Aps fortrinn før elevene slapp til med spørsmål om alt fra skolepolitikk til miljø og kriminalpolitikk. (©NTB)