Sangen «Livet er en fødselsgave» med tekst av Eivind Skeie og melodi av Harald Gullichsen, var kirkens overraskelse og hyllest til dronningen. Hele menigheten sang med i refrenget:

”Gratulerer kjære dronning.

Livets gave har vi fått

for å gi hverandre glede

så vårt liv blir rikt og godt”

Alt for Norge

Biskop Ernst Baasland holdt en personlig tale for jubilanten, som er den første norskfødte dronning av Norge siden middelalderen.

Han takket dronningen for hennes innsats for landet og for kongefamilien, og omtalte henne som en fornyer av det norske kongehuset.

– Men det må være en utfordring å være gift med en som har lovet «alt for Norge», sa han til stor munterhet for kongefamilien.

Han takket også for at hun hadde valgt nettopp Stavanger domkirke som sentrum for feiringen av 70-årsdagen. Kirken er den eldste domkirken i landet, og også den vakreste, sa biskopen.

– Det siste var mitt ord, la han til.

Fortsatte festen

Etter den halvtime lange takkegudstjenesten i domkirken, fortsatte fødselsdagsfesten med musikk, dans og annen underholdning og barneselskapet for flere hundre barnehage barn i Rektorhagen.

Og selv om det var gråvær, var det lunt og stille i Stavanger onsdag formiddag, og regnet holdt seg heldigvis borte under byvandringen.